• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мешканці Покровської громади можуть евакуюватись до Німеччини

eye

464

29.06.2022 13:50

Новини громад

img

6 липня із міста Краматорськ міжнародною організацією «Team Humanity» заплановано евакуацію мешканців Донецької області (жінки, діти, чоловіки у віці 60+ років) до Німеччини.

Евакуація безкоштовна. По прибуттю до Німеччини люди будуть забезпечені місцем проживання, харчуванням, отримають допомогу в оформлені необхідні документів.

Відповіді на запитання, що ставлять найчастіше:

Евакуація здійснюється для людей, які безпосередньо знаходяться у Донецькій області. Якщо Ви вже виїхали за межі області, то автобуси не зможуть забрати Вас «по дорозі». Навіть якщо ви зареєстровані у Донецькій області. Усі місця в автобусі заповнюються в області. Це робиться з метою вивезти із небезпечних місць якомога більше людей.

Чоловіки, придатні/обмежено придатні до військової служби не можуть перетинати державний кордон України. Чоловіки, що мають документи, які дозволяють виїжджати за кордон (люди з інвалідністю, батьки багатодітних сімей), можуть скористатися можливістю евакуації, однак повинні бути впевнені, що їх пропустять на кордоні. Міжнародна організація не несе відповідальності у разі якщо когось із чоловіків молодших за 60 років не пропустять на кордоні.

НА ЖАЛЬ, з тваринками їхати не можна.

Евакуюватися можна без наявності закордонного паспорту громадянина України.

У Німеччині люди отримують документи, які дозволяють їм офіційно працевлаштовуватися, але волонтери не займаються безпосередньо пошуком роботи для Вас та працевлаштуванням.

Конкретне місто у Німеччині, куди будуть доправлені люди, визначається вже безпосередньо на в’їзді до Німеччини, враховуючу наявність вільних місць для розселення у певному місті.

Протягом перших тижнів перебування під час оформлення документів люди проживають у спільному поселенні (розподільчий табір). Після оформлення документів люди будуть розселені у гуртожитки, кімнати тощо.

Перетин державного кордону України здійснюється зі сторони Республіки Молдова.

Орієнтовна тривалість дороги 4 дні.

Із собою в дорогу треба мати паспорт, воду, невеликий запас харчів, що не псуються.

Евакуація здійснюється за попереднім записом.

Зареєструватися можна за номером: 063-075-74-50 Аліна

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

22

Новини громад

04 липня 2024 11:23

Правовий дайджест реформ про захист внутрішньо-переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії за період квітень-червень 2024 р

Громадська організація «Зелена альтернатива України» пропонує до уваги зміни, які сталися за ІІ квартал у правовому полі щодо захисту ВПО та осіб постраждалих від збройної агресії.

eye

23

Новини громад

04 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію