• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Через століття до сьогодення: до Дня Конституції у Покровську пройшов патріотично-просвітницький захід

eye

637

27.06.2022 14:30

Новини громад

img

Напередодні одного з визначних свят нашої держави – Дня Конституції у міській центральній бібліотеці ім.Т.Г. Шевченко відбулась лекція «Сподкоємність захисту рідної землі через століття до сьогодення», підготовлена громадською діячкою, головой комiтету з питань духовності, культури, освіти, науки та просвітницткої роботи Громадської ради Світланою Гавриленко. 

Учасниками зустрічі стали перші керівники громади та структурних підрозділів міської ради, представники силових структур та громадські діячі.

Розпочалась лекція з екскурсу в історію країни. Світлана Гавриленко ознайомила присутніх з життям кемерійців, царських скіфів, сарматів, зі змістом законів Ярослава Мудрого, виданого ще 11 століття, Конституцією Пилипа Орлика та Третього універсалу Михайла Грушевського. Також під час патріотичного заходу говорили про становлення української держави та її головні символи.

«Через усі століття тонкою ниттю проходить бажання захисту рідної землі. Це наша свідомість та самоідентифікація. Сьогодні ми об`єднані однією метою – захист наших територій. Ми повинні підіймати свідомість нації та шанувати свою Конституцію. Ще одним важливим переможним кроком у цій війні має стати вступ до Європейського Союзу», - зауважила Світлана Гавриленко.

Після двох годин лекції Покровський міський голова Руслан Требушкін подякував членкині Громадської Ради за змістовну розповідь та зазначив, наскільки в Україні багата історія.

Слова подяки за підготовлений історичний екскурс звучали сьогодні й від секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо:

«Напередодні такого важливого свята – Дня Конституції хотілось відновити в пам`яті історичні події нашої держави, згадати, як розвивались події з давніх часів до сьогодення. Український народ – це народ вільний та незалежний. Сьогодні в такі непрості часи, коли йде війна, багато людей об`єднались на хвилі патріотизму до своєї країни. Ми розуміємо, що немає тих меж, які б не здолали сьогоднi українці. Нас підтримує весь світ, нашому Президентові аплодують стоячи парламентом багатьох країн, i  ми пишаємось тим, що ми українці. Віримо в перемогу ! Слава Україні".

Відеосюжет про захід дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=FKOUNsXhi6o&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%8F%22%D0%9E%D1%80%D0%B1%D1%96%D1%82%D0%B0%22

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

20

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

54

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

22

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію