• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Залучення інвестицій та гуманітарної допомоги: чим сьогодні займається КУ «Агентство розвитку громади»

eye

546

24.06.2022 10:31

Новини громад

img

З 2019 року КУ «Агентство розвитку громади» Покровської міської ради працювала над залученням інвестицій, підготовкою стратегій розвитку громади та налагоджувала зв’язки з донорськими та іншими міжнародними організаціями. 

Ключові проєкти Агентства у довоєнний період – Стратегія розвитку Покровської міської територіальної громади до 2030 року, Стратегія трансформації вугільних громад Донецької області до 2030 року. 

В рамках цієї роботи Агентство працювало над створенням Індустріального парку «Покровськ»: було підготовлено концепцію парку, затверджено її сесією Покровської міської ради та направлено пакет документів для реєстрації ІП «Покровськ» в державному реєстрі індустріальних парків. 

Саме індустріальний парк мав стати тією платформою, де підприємці та підприємства могли б створювати нові робочі місця та розвивати свій бізнес. Це мало принести до нашої громади додаткову привабливість, інвестиції та престиж, що зрештою мало призвести до додаткового наповнення місцевого бюджету.

Але, починаючи з 24 лютого 2022 року, після повномасштабного військового вторгнення росії, «Агентство розвитку громади» перепрофілювало свою роботу під залучення гуманітарної допомоги, інвестицій від благодійних фондів, громадських організацій, приватних підприємців, підприємств та вітчизняних і міжнародних установ й організацій.

«Так, за цей час нам вдалося отримати 30 тисяч літрів питної води, яку ми передали старшим багатоквартирних будинків. Водою також забезпечені підвали будинків, в яких обладнані найпростіші укриття.  Питну воду ми отримали від місцевих підприємців «Акваторія» та «Вода Святогір’я». 37,6 тисячі літрів бутельованої води нам надійшло від Торговельної марки «Моршинська», - розповів директор КУ «Агентство розвитку громади» Дмитро Єрмолович.

Ще одним важливим напрямком роботи на початку війни було пошук лісоматеріалів для облаштування найпростіших укриттів. Фахівці Агентства плідно співпрацювали із надійним партнером громади -  «Метінвест Покровськвугілля» та ГО «Покровська платформа спільних дій».  За їх підтримки було надано мешканцям будинків лісоматеріали. 

Від міжнародних партнерів Платформи сталого розвитку, членом якої є Покровська міська рада, також вдалося отримати пристрій Starlink, який надає доступ до глобальної супутникової системи компанії SpaceX та один дизельний генератор на 7 кВт від ГО «Альтернатива». 

Крім того, був отриманий 1 бензиновий генератор на 3 кВт від проєкту «Угода мерів України».

За словами Дмитра Єрмоловича, одним із пріоритетних напрямків роботи комунальної установи є отримання продуктових наборів. 

«Ми отримали 6 палет солодощів від ТМ «Nestle» та 80 продуктових наборів від ГО «Екодія». Ще на початку війни, під час ведення активних бойових дій у Волновасі, ми звернулися до найбільшого в Україні виробника сільгосппродукції ПрАТ «МХП» з проханням надати нашій громаді у якості гуманітарної допомоги м’ясні продукти. В результаті на цей час наша громада отримала понад 12 тонн м’яса курятини. Воно було використано для забезпечення харчуванням біженців та переселенців, які прибували до нашої громади, а також для виготовлення тушкованої продукції, якою було забезпечено всі укриття міста», - зауважив очільник КУ «Агентство розвитку громади».

Сьогодні працює установа і над забезпеченням медикаментами першої необхідності лікарень Покровської громади.

З початку війни було отримано:

1 палету медикаментів від Лілії Круглій з Польщі;

1 палету від Фонду Бориса Возницького;

3 палети від БФ «ТАПС»;

1 палету від проєкту «Марлог»;

3 палети від ГО «Екодія»;

4 палети від Help Ukraine Romania та Чернівецького міського благодійного фонду “Милосердя”

Нещодавно Агентство вибороло грант на суму 233 тисячі гривень. На ці кошти було придбано 1000 продуктових наборів для малозабезпечених та багатодітних родин, а також мешканців, які постраждали від обстрілів.

Конкурс проводила некомерційна організація "Nova Ukraine ", яка базується в США та займається підвищенням обізнаності про Україну в Сполучених штатах Америки та в усьому світі, а також укріплює громадянське суспільство в Україні.

Від фонду Unchain Ukraine Покровська громада отримала 600 продуктових наборів та ще 2 тисячі наборів від благодійного фонду ADRA Ukraine.

Допомогу було розподілено через ККСН між малозабезпеченими родинами, пенсіонерами, а також усіма, хто опинився у складних життєвих умовах.

«Ми вже зараз думаємо про майбутнє нашої громади. Агентством вже підготовлено англійською мовою Профіль Покровської ТГ щодо життя «до» та «під час» вторгнення на територію України ворожих військ https://unitedforua.org/community/pokrovsk-community/ . 

Це було зроблено за сприянням Львівської міської ради у співпраці Покровської ТГ із різними європейськими містами для налагодження та підписання Меморандумів про співробітництво та допомоги у відновленні нашої громади після військових дій», - поділився планами на майбутнє директор КУ «Агентство розвитку громади» Дмитро Єрмолович.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

36

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

24

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію