• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчани для покровчан: мешканців громади закликають долучитись до програми з надання житла для постраждалого населення

eye

434

22.06.2022 12:02

Новини громад

img

У Покровській громаді планують створити робочу групу з обстеження постраждалих в наслідок бойових дій осель, як багатоповерхівок, так і будинків приватного сектору. Людям, які залишились без даху над головою, надавати тимчасове житло. 

З такою пропозицією виступила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова під час засідання виконкому, яке відбулось 22 червня: «Ми бачимо, що обстріли посилюються, стають частішими, страждають будинки наших мешканців. На жаль, сьогодні Закон не дозволяє місцевій владі відновлювати зруйновані будинки, немає такого механізму. Ми можемо допомогти лише будівельними матеріалами. Тому хочу звернутись до мешканців з проханням надати своє помешкання в оренду міській раді за компенсацію комунальних послуг для переміщення постраждалого населення, яке не має можливості евакуюватись у більш безпечні місця». 

За словами заступника міського голови Костянтина Мілютіна, в місті є чимало фахівців, які готові долучитись до роботи з обстеження постраждалих житлових будинків. 

Своєю чергою секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зауважила, що пропозиція дуже слушна і актуальна. Було запропоновано розробити розпорядження щодо створення технічної комісії для огляду приміщень, які потребують відновлення або встановлення непридатності для проживання, а також створення реєстру наданих квартир або приватних будинків для переселення постраждалого населення. 

Механізм передачі власного житла місцевих мешканців в оренду для тимчасового проживання керівники громади планують прописати в програмі «Покровчани для покровчан». А поки з пропозиціями щодо передачі осель міській раді в оренду просять звертатись до контактного центру за номером: 0-800-300-101.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Підрядники виконують свої зобов’язання: гарантійний ремонт доріг у Покровську

У місті розпочався гарантійний ремонт доріг, спрямований на виправлення недоліків, виявлених після попередніх робіт.

eye

17

Громада 1

17 квітня 2024 20:00

Стан справ в громаді керівники військової адміністрації розглянули під час апаратної наради

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулась нарада, в ході якої було розглянуто актуальні питання життя територіальної громади, що стосуються соціальної та житлово-комунальної сфер, медицини, освіти.

eye

85

Новини громад

17 квітня 2024 15:53

За допомогою «пилотягу» узбіччя доріг очищають від зимового бруду

Щоб підтримувати місто у чистоті та слідкувати за чистотою місцевих автошляхів на вулицях Покровська працює підмітально-прибиральна машина – дорожній пилотяг.

eye

28

Громада 1

17 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію