• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчани для покровчан: мешканців громади закликають долучитись до програми з надання житла для постраждалого населення

eye

467

22.06.2022 12:02

Новини громад

img

У Покровській громаді планують створити робочу групу з обстеження постраждалих в наслідок бойових дій осель, як багатоповерхівок, так і будинків приватного сектору. Людям, які залишились без даху над головою, надавати тимчасове житло. 

З такою пропозицією виступила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова під час засідання виконкому, яке відбулось 22 червня: «Ми бачимо, що обстріли посилюються, стають частішими, страждають будинки наших мешканців. На жаль, сьогодні Закон не дозволяє місцевій владі відновлювати зруйновані будинки, немає такого механізму. Ми можемо допомогти лише будівельними матеріалами. Тому хочу звернутись до мешканців з проханням надати своє помешкання в оренду міській раді за компенсацію комунальних послуг для переміщення постраждалого населення, яке не має можливості евакуюватись у більш безпечні місця». 

За словами заступника міського голови Костянтина Мілютіна, в місті є чимало фахівців, які готові долучитись до роботи з обстеження постраждалих житлових будинків. 

Своєю чергою секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зауважила, що пропозиція дуже слушна і актуальна. Було запропоновано розробити розпорядження щодо створення технічної комісії для огляду приміщень, які потребують відновлення або встановлення непридатності для проживання, а також створення реєстру наданих квартир або приватних будинків для переселення постраждалого населення. 

Механізм передачі власного житла місцевих мешканців в оренду для тимчасового проживання керівники громади планують прописати в програмі «Покровчани для покровчан». А поки з пропозиціями щодо передачі осель міській раді в оренду просять звертатись до контактного центру за номером: 0-800-300-101.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

17

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

18

Новини громад

04 липня 2024 11:23

Правовий дайджест реформ про захист внутрішньо-переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії за період квітень-червень 2024 р

Громадська організація «Зелена альтернатива України» пропонує до уваги зміни, які сталися за ІІ квартал у правовому полі щодо захисту ВПО та осіб постраждалих від збройної агресії.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію