• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати підтримали звернення до керівництва країни та області щодо газопостачання громади

eye

1157

16.06.2022 10:45

Новини громад

img

Під час засідання 30-ї сесії міської ради керівники громади разом з депутатами направили звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та керівництва Донецької ВЦА щодо перепідключення Покровської громади до альтернативної гілки газопостачання з Дніпропетровської області або виділення субвенції на придбання для 17 котелень твердопаливних котлів.

Обговорюючи питання щодо газопостачання, заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський зазначив, що сьогодні ведуться активні роботи щодо підготовки житлового фонду та котелень до опалювального сезону: «Питання щодо газопостачання може вирішитись у будь-який момент і КП «Покровськтепломережа» повинна бути готовою до подачі будь-якого виду теплової енергії. Ми маємо проблемне питання та бачимо два шляхи його вирішення».

Само звернення до керівництва держави та області присутнім зачитала секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо: 

«Нещодавно внаслідок бойових дій на Донбасі був пошкоджений газопровід, через який блакитне паливо потрапляло і до нашої громади. Газопостачання припинено. Міською владою були вжиті екстрені заходи щодо придбання електроплит та водонагрівачів. Наразі ситуація є стабільною та контрольованою. Але багатоквартирний житловий фонд громади є застарілим, тому без відновлення газопостачання в опалювальний період 2022-2023 років такі будинки ставлять під загрозу вигорання електромереж. У зв’язку з цим звертаємось до Вас з проханням у сприянні відновлення газопостачання, переведення житлового фонду громади на електроопалення. КП «Покровськтепломережа» має 21 котельню, 17 з яких працюють на природному газі. Зазначені котельні опалюють 506 багатоповерхових будинків громади. Послугу з теплопостачання від цих котелень отримують 17 дошкільних закладів, 14 шкільних та дитячих закладів, 16 лікувальних та 345 інших споживачів. Загальна кількість населення, яка отримує послугу з газопостачання, складає близько 100 тисяч осіб. 
Вбачаємо, що варіантом вирішення ситуації є перепідключення газового господарства до альтернативної гілки з газопостачання у Дніпропетровській області. У разі відсутності такої можливості просимо розглянути питання щодо виділення цільової субвенції на придбання твердопаливних котлів для 17 котелень».  

Також під час сесійного засідання звіт керівниці відділу освіти щодо підготовки до опалювального сезону навчальних закладів громади депутати взяли до уваги. 

За словами Любов Воротинцевої, ще у 2016 році були укладені договори на будівництво модульних мінікотелень. Але сьогодні відділ освіти немає жодних дозвільних документів на їх експлуатацію. 

Через те, що відділ освіти не має права здійснювати бюджетні витрати на об'єкти, які не введені в експлуатацію, відсутній транспорт для підвезення та розвантаження палива, відсутні склади для його зберігання на весь опалювальний період, було запропоновано передати наявне устаткування на баланс підприємства, яке має відповідну ліцензію на надання послуг з опалення. 

Своєю чергою секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо пояснила, що того обладнання, яке є на балансі відділу освіти, замало для їх стабільного функціонування та подачі теплової енергії. Треба привести їх у відповідність, зробити проєкт, надати паспорти, висновок спеціалістів. Аби більш ґрунтовно розібратись з «газовим питанням» та підготовкою до опалювального сезону, Наталія Іваньо запропонувала створити технічну раду, яка і буде опікуватись цим питанням. Таку пропозицію депутати підтримали.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

36

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

110

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

30

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію