• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Заступник міського голови Олег Фролов виступив спікером у Круглому столі "Синергія бізнесу, влади і громади в управлінні постконфліктними територіями"

eye

768

15.06.2022 22:44

RSS

img

Участь у зустрічі взяли керівники та представники наукової спільноти  ДонНУ ім. Василя Стуса, представники Верховної ради, місцевої влади, громадських організацій, консалтингових структур.

На публічних обговореннях присутні розглянули магістерську міждисциплінарну освітню програму "Управління постконфліктними територіями", розроблену фахівцями Донецького національного університету імені Василя Стуса 

Вітальне слово взяв ректор ДонНУ В. Стуса Роман Гринюк, який зазначив, що сьогодні університети повинні посилити соціальну місію. Тому виш зосередився на створенні навчальної програми для підготовки фахівців, в яких виникне потреба після перемоги України. 

Присутні ділилися міркуваннями та досвідом щодо питання, які фахівці потрібні для відновлення зруйнованих територій, які вміння та навички допоможуть ідентифікувати та розв’язувати складні задачі у сфері політології та менеджменту, проводити аудит ресурсів територій після війни, досліджувати сценарії миробудівництва, здійснення інноваційних рішень і дій в умовах невизначеності.

Народна депутатка Юлія Овчиннікова зазначила, що наразі росія завдала збитків Україні на суму понад 2,5 трильйони доларів, зокрема зруйновано понад 500 закладів освіти та спираючись на європейський досвід, українцям потрібна енергія об’єднання, яка допоможе відновити не тільки міста, а й країну.

Як зазначив у своєму виступі заступник міського голови Олег Фролов, до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, у Покровській громади було бачення необхідних змін та розвитку: було підготовлено та представлено на розгляд депутатського корпусу Стратегію розвитку Покровської ТГ  до 2030 року та Стратегію трансформації вугільних громад Донецької області до 2030 року.

“На цей час, поки йде "битва за Донбас", на порядку денному зовсім інші питання: евакуація, забезпечення життєдіяльності, гуманітарна допомога тощо. Зараз не йдеться про розвиток, а йдеться про виживання, – розповів Олег Фролов. – Але після перемоги на мікрорівні, на рівні ОМС на перший план вийдуть питання відновлення територій. З’явиться велика потреба у фахівцях з проєктного менеджменту. Освітня програма "Політика управління постконфліктними територіями", яку запроваджує Донецький національний університет ім.В.Стуса, є дуже актуальною та потрібною у найближчому майбутньому, адже нам будуть потрібні фахівці, які володіють поглибленими знаннями і розвиненими практичними навичками у сфері управління постконфліктними територіями та здатні ідентифікувати ключові категорії та умови миру, імплементувати світовий досвід управління для України та використовувати практику менеджменту миробудівництва, проводити аудит території після війни, втілювати практики стратегування та антикризового менеджменту відновлення територій”. 




 

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Найвищі результати: три випускники Покровська набрали 200 балів на НМТ-2024

Досягнення високих результатів на НМТ є неможливим без наполегливої праці учнів та всебічної підтримки з боку педагогів. Учителі не лише забезпечують якісне навчання, але й мотивують учнів, підтримують їх у скланих моментах та допомагають розкрити особис

eye

20

Громада 1

05 липня 2024 18:05

Зарядні станції та генератори для безперебійної роботи структурних підрозділів МВА: комісія розподілила чергове надходження гуманітарної допомоги

Сьогодні, 5 липня, за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

eye

47

Громада 1

05 липня 2024 12:55

По вулиці Київська працівники КП «Покровськводоканал» працюють над заміною трубопроводу

Для оптимізації системи водопостачання та покращення надання послуг мешканцям Покровської громади фахівці КП «Покровськводоканал» продовжують заміну водопровідних мереж.

eye

34

Громада 1

05 липня 2024 12:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію