• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутатський день: які проєкти рішень викликали найбільші обговорення?

eye

1468

13.06.2022 17:49

Новини громад

img

13 червня у режимі відеоконференції відбувся депутатський день, під час якого представники депутатського корпусу разом з керівниками громади розглянули понад 10 важливих питань.

Стосувались вони розподілу бюджетних коштів, внесення змін та доповнень до міських соціальних програм, а також роботи комунальної сфери.

Найбільші обговорення у присутніх викликали питання, які розглядались у блоку різне, а саме: відновлення роботи ліфтів у багатоповерхових житлових будинках Покровська з 20 червня,  поновлення оплати послуг за водопостачання/водовідведення та вивезення сміття, пiдготовка до зими в умовах вiдсутностi газопостачання.

"Ще у лютому  своїм рiшенням депутати звільнили від сплати за комунальні послуги мешканців усієї Покровської громади. Але вже багато людей повернулось, місто продовжує функціонувати, а послуги надаватись у повному обсязі, - звернулась до депутатів секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. –  Сьогодні вже Президент та прем'єр мiнiстр наголошують на необхiдностi відновлювати економіку, там де це можливо, щоб наповнювати бюджет. Так, у лютому була складна ситуація, і  тимчасове призупинення сплати за комунальні послуги було важливим для пiдтримки мешканцiв нашої громади. Але зараз, я вважаю, прийшов час, коли треба поновити сплату наданих послуг. В нас повинен бути резерв коштів, щоб у разі надзвичайної ситуації ми мали змогу спрямувати їх на вiдновлення iнфраструктури та допомогу нашим мешканцям».

Розглядаючи проєкт рішення щодо сплати за комунальні послуги, депутатка від партії «Порядок» Юлія Гуріненко запропонувала розробити альтернативні пропозиції щодо сплати послуг з вивезення ТПО та робити нарахування по фактичній кількості осіб, які мешкають в будинку чи квартирі.

Подібне звернення на адресу депутатів надійшло і від голови фракції «Слуга народу» Олени Харчевної.

За словами заступника Покровського міського голови Олександра Добровольського, несплата мешканцями за отримані послуги є причиною недоотримання прибутку комунальних підприємств міста, що знову «ляже» на плечі міського бюджету. Тож керівники громади звернулись до депутатів з проханням підтримати на сесійному засіданні проєкт рішення щодо поновлення сплати за комунальні послуги.

Після тривалих обговорень усі проєкти рішень були розглянуті та допущені до винесення на чергову 30-ту сесію міської ради.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію