• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Олександр Добровольський: якщо будемо економити, води вистачить на 4 місяці

eye

817

13.06.2022 14:17

Новини громад

img

Відсьогодні, 13 червня, Покровська громада перейшла на скорочений графік подачі води. Керівники громади закликають місцевих мешканців економити ресурс та вчасно сплачувати за надану послугу з водопостачання та водовідведення. 

Як пояснив заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський, перехід громади на графік води пов`язаний з обмеженою кількістю води у резервному Карлівському водосховищі, з якого останній час і подається вода на міста Донеччини. 

«На жаль, водосховище не безрозмірне, через відсутність опадів, вода через деякий час закінчиться. Через це компанією «Вода Донбасу» були розроблені заходи щодо її економного споживання – переведення абонентів усієї Донеччини на графік подачі води. Слід зауважити, що Покровська громада перейшла на скорочене споживання в останню чергу», - зауважив Олександр Добровольський. 

За попередніми прогнозами, запасу води вистачить на 3 місяці, якщо економити – можливо, на 4. 

Раціональне використання води та своєчасна сплата за водопостачання і водовідведення – єдиний спосіб забезпечити мешканців Покровської громади якомога довше життєво необхідною рідиною. 

«24 лютого з початку війни ми звільнили наших мешканців від сплати за комунальні послуги. Але у зв`язку зі значним збільшенням витрат води, з 1 липня плануємо відновити нарахування за водопостачання та водовідведення. Це міра вимушена. Ми вертаємо до роботи абонентську групу для перевірки показників. Щодо тарифу, то його було прийнято ще у грудні, у січні поточного року він набрав чинності та складає 59 гривень», - зазначив заступник Покровського міського голови. 

Прокоментував Олександр Добровольський і нарікання місцевих мешканців на якість води, пояснюючи це тим, що з початку воєнних дій КП «Вода Донбасу» воду не хлорує, а очищає марганцем. Через це вона має відповідний колір та запах. 

Сьогодні водне питання – одна з головних тем керівників комунальних підприємств, міської та військово-цивільної адміністрації. Своєю чергою, вже сьогодні керівники Покровської громади готують до експлуатації декілька свердловин, щоб у разі надзвичайної ситуації задовольнити мінімальну потребу людей у забезпеченні їх водою.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

20

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

63

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

24

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію