• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сьогодні православні християни відзначають Трійцю

eye

1920

12.06.2022 10:00

RSS

img

Трійця вважається одним із найважливіших свят після Великодня. Інша назва Трійці – Зелена неділя, адже в цей день прикрашають домівки травами-оберегами.

На Трійцю в церквах проводять святкові літургії, читають молитви за померлими, молитви про порятунок.

Будинки прикрашають зеленими травами та гілками дерев. З давніх часів Трійця вважається символом розквіту природи та початком нового життя. 

Віряни сьогодні моляться за віру істинну та промовляють слова подяки за життя в добро і милості Божій. Моляться за кожну людину, що живе на землі під Божим поглядом та просять благословення на життя праведне в милості й благості.  В цей день не вступали в шлюб, не виконували роботи на землі та не влаштовували прибирання, а також не купалися у відкритих водоймах.

У мирний час, оскільки Трійця входить до списку державних свят, понеділок, 13 червня, був би вихідним, однак цьогоріч у зв’язку із впровадженням воєнного стану цю норму скасували.

Бажаємо провести Свято Трійці у родинному колі, зі світлими намірами та спокоєм у душі. Нехай Дух Святий надихає на добрі справи та береже наші родини, громаду та Україну. 

 

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

29

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

26

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

28

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію