• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

8 проєктів рішень депутати розглянули під час комісії з питань місцевого самоврядування та дотримання законності

eye

1076

09.06.2022 15:53

Новини громад

img

9 червня в режимі відеоконференції відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності, забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів. На порядку денному були бюджетні та соціальні питання. 

На початку засідання члени комісії заслухали директорку Департаменту фінансово – економічної політики та управління активами Юлію Порецьку з пропозицією щодо внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 23.12.2021 № 8/22-12 «Про бюджет Покровської міської територіальної громади на 2022 рік та до Програми соціально-економічного розвитку. 

«Передбачається виділення одного мільйона гривень за рахунок коштів на початок року екологічного податку на придбання євроконтейнерів. Наразі є потреба в придбанні 300 контейнерів, загальна вартість яких складає понад 3 мільйонів гривень. 2 мільйони 150 тисяч грн у бюджеті вже закладено», - зазначила Юлія Порецька. 

Як зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, посилаючись на пояснення в.о. директора КП «БКП», минулого року було придбано 255 євроконтейнерів на загальну суму 3, 074 млн грн. Кількість вже встановлених ємностей для сміття по м.Покровськ складає 271 одиницю. Для завершення робіт у поточному році із заміни старих контейнерів необхідно придбати 170 євроконтейнерів для потреб Покровська та 120 – для м.Родинське. 

«Придбання контейнерів – дійсно необхідне питання, але враховуючи воєнний стан, депутати запропонували відкласти процес придбання контейнерів до стабілізації ситуації. Таке ж рішення було прийняте стосовно проведення ремонту доріг, щоб у разі активних бойових дій мати змогу надати допомогу нашим мешканцям. Є як заперечення, так і прохання від мешканців нашої громади щодо встановлення таких контейнерів», - зауважила Наталія Іваньо. 

Враховуючи усі роз`яснення керівників громади, члени комісії проголосували за винесення цього проєкту рішення на чергову 30-ту сесію міської ради. 

Один з проєктів рішень, які сьогодні були розглянуті під час засідання депутатської комісії, стосувався внесення змін до цільової Програми «Сприяння діяльності добровольчого формування Покровської міської територіальної громади на 2022».

Через те, що під час визначення розміру заробітної плати для представників добровольчого формування не було враховано утримання податків, присутнім було запропоновано привести програму у відповідність.

Відтепер розмір заробітної плати складатиме від 10 до 20 тисяч гривень, в залежності від займаної посади. 

Серед іншого, члени комісії розглянули внесення змін до соціальних програм, передачу товарно-матеріальних цінностей, основних засобів та інших необоротних матеріальних активів з балансу на баланс, а також впорядкування питання щодо місцевих податків та зборів на 2022 рік. 
Усі проєкти рішень були опрацьовані та допущені до винесення на чергову 30-ту сесію міської ради, яка відбудеться 15 червня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

0

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

Донеччина-Закарпаття: співпрацю між Покровською та Хустською громадами закріплено меморандумом

18 квітня у м.Тячів, що на Закарпатті, відбувся об’єднаний Форум місцевого самоврядування та громадянського суспільства «Згуртовані і спроможні громади – міцний тил і запорука нашої Перемоги», присвячений 10-річчю реформи децентралізації в Україні.

eye

2

Новини громад

18 квітня 2024 16:55

Для безпечного руху: в місті триває оновлення дорожньої розмітки

Одним із видів робот комунальників зараз є оновлення дорожньо-транспортної розмітки для забезпечення безпеки руху як пішоходів, так і водіїв.

eye

5

Громада 1

18 квітня 2024 16:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію