• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наталія Іваньо. Всі питання, що виникають на старостинських округах, вирішуються

eye

720

01.05.2022 20:31

RSS

img

У громаді триває величезна робота з підготовки до надзвичайної ситуації, яка може виникнути у результаті воєнних дій.

Як зазначила секретар міської ради Наталія Іваньо, у цей складний час зростає тривога за людей, які живуть у селах приєднаних територій. Адже території віддалені, через нестачу пального з ними порушене транспортне сполучення, немає централізованих укриттів і люди розраховують тільки на свої підвали. Але попри всі ці складнощі, керівництво громади не залишає проблеми старостатів напризволяще.

На випадок виникнення надзвичайної ситуації на старостинських округах упорядковано 16 сховищ. Вони забезпечені питною водою, ліками першої необхідності, харчовими продуктами. Родинський СО додатково забезпечено дровами, ємностями для приготування їжі, приладами для опалення – “буржуйками”. Для  подолання наслідків надзвичайних ситуацій старостинські округи отримали генератори, бензопили, та ручний інструмент: кірки, лопати, сокири тощо.

Дуже непроста ситуація склалася в селах з постачанням харчових продуктів. Навіть у Покровську велика кількість торгових точок не працюють, а на віддалених територіях обставини ще гірші. Адже через воєнні дії порушена логістика.

“Ми передбачаємо, щоб мешканці старостинських округів отримали гуманітарну допомогу. На сьогодні вже понад 6 тисяч продуктових наборів роздані пільговим категоріям громадян та мешканцям, які не залишили свої домівки від Фонду Ріната Ахметова, компанії «Метінвест», адміністрації Президента України, Мінсоцполітики. Родинський старостинський округ отримав 1300 продуктових наборів та дитячих підгузків від партії «Слуга народу». Жителям  сільських територій, які потребують підтримки, надано крупу, муку та сухе молоко від Донецької ВЦА,” – розповіла Наталія Іваньо.

 

Покровська міська рада надала кожний старостинський округ по 200 п'ятилітрових пляшок з питною водою та великі ємності для води. Завдяки компанії «Метінвест», ці ємності  заповнюються питною водою, що безкоштовно розвозиться мешканцям округів. Підвезення плануються здійснювати на постійній основі.  

Пенсіонери усіх округів своєчасно отримали пенсійні виплати.  Представники мобільного офісу Укрпошти за необхідності розвозили пенсію додому.  Для мешканців Шевченківського старостинського округу,  в якому закрилося відділення Укрпошти,  Покровська міська рада організувала два рейси автобусу для підвозу пенсіонерів до відділення. 

Існує гостре питання з транспортним сполученням. Міська рада має домовленість зі старостами щодо перевезення груп мешканців до територіального центру. Старости збирають список людей, яким потрібно дістатися до Покровська, подає його до відділу транспорту міської ради й раз на тиждень здійснюються поїздки з віддалених територій.

Таким же чином вирішується питання нестачі ліків. Старости складають списки необхідних медичних препаратів. В першу чергу їх дивляться у гуманітарних вантажах, якщо там вона відсутня, то будуть організовані закупівлі.  

“Хочу подякувати старостам, які продовжують працювати на своїх робочих місцях. Ми знаємо, якими надзвичайними зусиллями вони вирішують велику кількість питань. Багато працівників евакуювалися і старостам доводиться нелегко, – зазначила Наталія Іваньо. – Зараз наші мешканці уважно стежать, чи не залишили громаду керівники. Хочу наголосити, що всі керівники на місці, жодного дня старостинські округи не залишаються без старост. Ми живемо у воєнний час, всі працюють на межі своїх сил. Прошу вас зберігати спокій. Якщо ви маєте якусь проблему чи питання – телефонуйте до Контактного центру: 0800300101”.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

27

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

28

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію