• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наталія Іваньо. Всі питання, що виникають на старостинських округах, вирішуються

eye

697

01.05.2022 20:31

RSS

img

У громаді триває величезна робота з підготовки до надзвичайної ситуації, яка може виникнути у результаті воєнних дій.

Як зазначила секретар міської ради Наталія Іваньо, у цей складний час зростає тривога за людей, які живуть у селах приєднаних територій. Адже території віддалені, через нестачу пального з ними порушене транспортне сполучення, немає централізованих укриттів і люди розраховують тільки на свої підвали. Але попри всі ці складнощі, керівництво громади не залишає проблеми старостатів напризволяще.

На випадок виникнення надзвичайної ситуації на старостинських округах упорядковано 16 сховищ. Вони забезпечені питною водою, ліками першої необхідності, харчовими продуктами. Родинський СО додатково забезпечено дровами, ємностями для приготування їжі, приладами для опалення – “буржуйками”. Для  подолання наслідків надзвичайних ситуацій старостинські округи отримали генератори, бензопили, та ручний інструмент: кірки, лопати, сокири тощо.

Дуже непроста ситуація склалася в селах з постачанням харчових продуктів. Навіть у Покровську велика кількість торгових точок не працюють, а на віддалених територіях обставини ще гірші. Адже через воєнні дії порушена логістика.

“Ми передбачаємо, щоб мешканці старостинських округів отримали гуманітарну допомогу. На сьогодні вже понад 6 тисяч продуктових наборів роздані пільговим категоріям громадян та мешканцям, які не залишили свої домівки від Фонду Ріната Ахметова, компанії «Метінвест», адміністрації Президента України, Мінсоцполітики. Родинський старостинський округ отримав 1300 продуктових наборів та дитячих підгузків від партії «Слуга народу». Жителям  сільських територій, які потребують підтримки, надано крупу, муку та сухе молоко від Донецької ВЦА,” – розповіла Наталія Іваньо.

 

Покровська міська рада надала кожний старостинський округ по 200 п'ятилітрових пляшок з питною водою та великі ємності для води. Завдяки компанії «Метінвест», ці ємності  заповнюються питною водою, що безкоштовно розвозиться мешканцям округів. Підвезення плануються здійснювати на постійній основі.  

Пенсіонери усіх округів своєчасно отримали пенсійні виплати.  Представники мобільного офісу Укрпошти за необхідності розвозили пенсію додому.  Для мешканців Шевченківського старостинського округу,  в якому закрилося відділення Укрпошти,  Покровська міська рада організувала два рейси автобусу для підвозу пенсіонерів до відділення. 

Існує гостре питання з транспортним сполученням. Міська рада має домовленість зі старостами щодо перевезення груп мешканців до територіального центру. Старости збирають список людей, яким потрібно дістатися до Покровська, подає його до відділу транспорту міської ради й раз на тиждень здійснюються поїздки з віддалених територій.

Таким же чином вирішується питання нестачі ліків. Старости складають списки необхідних медичних препаратів. В першу чергу їх дивляться у гуманітарних вантажах, якщо там вона відсутня, то будуть організовані закупівлі.  

“Хочу подякувати старостам, які продовжують працювати на своїх робочих місцях. Ми знаємо, якими надзвичайними зусиллями вони вирішують велику кількість питань. Багато працівників евакуювалися і старостам доводиться нелегко, – зазначила Наталія Іваньо. – Зараз наші мешканці уважно стежать, чи не залишили громаду керівники. Хочу наголосити, що всі керівники на місці, жодного дня старостинські округи не залишаються без старост. Ми живемо у воєнний час, всі працюють на межі своїх сил. Прошу вас зберігати спокій. Якщо ви маєте якусь проблему чи питання – телефонуйте до Контактного центру: 0800300101”.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію