• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«З початку війни зі станції Покровськ було евакуйовано понад 55 тисяч мешканців Донеччини», - заступник міського голови Микола Шабельник

eye

1078

26.04.2022 13:30

Новини громад

img

Покровська міська рада продовжує вживати заходи щодо евакуації мирного населення. Створена комісія, яка координує процес відправлення місцевих мешканців залізницею до більш безпечних регіонів, а також їх супровід вже за межами громади. 

З першого дня війни, 24 лютого у місті почала працювати евакуаційна комісія. У цей же день наша громада прийняла близько 700 мешканців Маріуполя. 

«З кінця лютого і до сьогодні Покровськ став прихистком для понад трьох тисяч осіб, яких вдалось евакуювати із зони бойових дій. Їм було надано житло та харчування. Але у зв`язку з ескалацією конфлікту, ми закликаємо усіх виїхати за межі області до більш безпечних регіонів. Це Вінницька, Хмельницька, Львівська, Івано-Франківська та Закарпатська області», - розповів заступник Покровського міського голови Микола Шабельник. 

Кожному бажаючому серед мешканців Покровської та найближчих громад пропонується безкоштовне розселення в приватних будинках, гуртожитках та комунальних закладах міст Сокаль, Червоноград, Жовква Львівської області та у Кропивницькому і Верхньодніпровську. Також для евакуйованих мешканців є можливість отримувати безкоштовне харчування в місцях евакуації.

За словами Миколи Шабельника, за два місяці евакуаційними потягами зі станції «Покровськ» вже евакуйовано понад 55 тисяч осіб, 5 тисяч з яких – люди з  інвалідністю.

Крім мешканців Покровської громади, евакуюються жителі міст області: Селидове, Добропілля, Мирноград, Авдіївка, Красногорівка, Волноваха, Новогродівка, Торецьк та інші.

«Бажаючим евакуюватися пропонуємо звертатися на «гарячу лінію» контактного центру (0800300101). Працівники Покровської міської ради та комунальних підприємств безпосередньо в евакуаційних потягах збирають інформацію щодо осіб, яким потрібно подальше розташування. У містах західних регіонів наших мешканців зустрічають та забезпечують усім необхідним. Ми докладаємо чималих зусиль, щоб створити максимально комфортні умови перебування для евакуйованого населення», - зауважив заступник Покровського міського голови Микола Шабельник.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Медичне обладнання та меблі: від благодійників до Покровського ЦПМСД надійшов вантаж гуманітарної допомоги 

Від філії асоціації «Ерцте дер Вельт» в Україні лікарями первинної ланки медицини отримано різноманітне обладнання, меблі, медичні вироби та лікарські засоби. 

eye

38

Новини громад

07 травня 2024 17:18

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

22

Новини громад

07 травня 2024 15:25

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

28

Громада 1

07 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію