• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Передача землі КП «Покровськ-АГРО» та будівництво насосної станції: основні питання земельної комісії

eye

1726

09.02.2022 18:37

Новини громад

img

Передача землі КП «Покровськ-АГРО» та будівництво насосної станції: основні питання земельної комісії 9 лютого за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо та заступника міського голови Олександра Добровольського відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин.

Одним з перших питань порядку денного був проєкт рішення щодо передачі КП «Покровськводоканал» в постійне користування земельної ділянки для будівництва та обслуговування підвищувальної насосної станції в західній частині міста. За словами секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, питання щодо перебоїв з водопостачанням у двох районах Покровська – постійно надходять від місцевих мешканців. До вирішення цієї гострої проблеми свого часу долучилися депутати міськради від партії «Порядок».

Коментуючи цей проєкт, заступник міського голови Олександр Добровольський додав, що сьогодні спільно з КП «Покровськводоканал» розробляється програма «Питна вода», яка, крім будівництва насосної станції, передбачає заміну водопровідних мереж та водогонів.

Разом із депутатами активну участь в обговоренні питань, пов'язаних із передачею у постійне користування КП «Покровськ АГРО» для ведення сільськогосподарського виробництва 17 земельних ділянок, взяли заступник міського голови Анатолій Зінченко та начальник відділу АПК та промисловості Євген Ієвлєв. «Ці ділянки займають орієнтовну площу близько 250 гектарів та розташовані на землях запасу сільськогосподарського призначення, - пояснила в.о. директора департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міськради Олена Лафазан.

Через те, що деякі з них розміщені на відстані у 20-50 метрів від місцевих водоймищ, депутати протокольно зазначили, щоб під час виготовлення технічної документації на такі земельні ділянки була передбачена санітарна зона на відстані 100 метрів.

«При обробці землі та у випадку застосування гербіцидів, чи не потраплять вони до води? Крім цього, ми повинні не забувати, що має залишитись і зона відпочинку для місцевих мешканців та рибалок», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Середі питань, які будуть винесені на чергову 25-ту сесію, також відведення земельної ділянки для будівництва та розміщення станції стільникового зв'язку за межами села Гришине, надання дозволів на ведення селянського господарства, передача земельних ділянок у власність громадянам та питання, які не набрали необхідної кількості голосів на минулій сесії.

Усі вони були ретельно розглянуті членами комісії. Питання, з яких у ході засідання виникали зауваження чи доповнення, будуть додатково доопрацьовані та ще раз обговорені на депутатському дні, який відбудеться 14 лютого.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

10

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

46

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

20

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію