• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Передача стадіону та аудит шкіл міста: депутати розглянули освітні питання

eye

2688

08.02.2022 19:11

RSS

img

8 лютого за участю секретаря міської ради відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, освіти, молодіжної політики та спорту. На порядку денному – лише два питання стосовно галузі освіти. 

У першу чергу розглянули питання про внесення  змін до рішення від  2002 року в частині передачі БФ «Надія»  футбольного поля з біговими доріжками та тенісним кортом  НВК №1.

«Більше ніж 20 років назад Благодійним фондом була виконана їхня реконструкція. Спортивний майданчик  використовувався для проведення занять фізкультури  для учнів навчального закладу, спортивних змагань.  Зараз, щоб мати можливість подати його до будь-якого проєкту на реконструкцію, стадіон треба передати школі. Це дасть можливість його відновлення для навчального закладу. Можливо, зараз вже існує нове, більш сучасне покриття, яке прослужить ще багато років», - зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. 

Заступниця начальниці відділу освіти та депутатка Анастасія Долга своєю чергою зауважила, що стадіон передається на баланс міської ради для того, щоб з’явилася можливість долучатися до програм фінансування, а також проводити на ньому міські змагання. 

Також у ході засідання комісії депутати розглянули можливість проведення позапланового зовнішнього інституційного аудиту НВК №1: проаналізувати освітнє середовище, організацію харчування, систему оцінювання якості освіти та управлінські процеси, і на основі цього скласти рекомендації щодо подальшого курсу діяльності закладу. 

Наталія Іваньо зауважила, що у 2017 році цей навчальний заклад посідав 37 сходинку у рейтингу найкращих в області. Наразі ж – лише на 105-му місці. Такий результат секретар міської ради пов’язує з управлінськими рішеннями та кадровими призначеннями останніх років. 

«Ті заклади, якими вже тривалий час керує один директор (наприклад, ліцей «Надія»), знаходяться на одній і тій самій позиції у рейтингах. Там, де відбулися нові й не завжди  виважені призначення, спостерігаємо значні зміни й не в кращий бік. Чи не буде ця перевірка ще одним психологічним перевантаженням для колективу педагогів та учнів НВК №1 останнім часом? Тим паче, що сьогодні там лише призначено в.о. директора. Якщо ми вболіваємо за якість освіти, тоді давайте розглянемо можливість проведення аудиту усіх шкіл громади, щоб розуміти, у якому напрямку ми рухаємось і в якому стані наші навчальні заклади знаходяться сьогодні. Також на сьогодні при відділі освіти працює центр підвищення професійного рівня. Використовуйте цей ресурс для підвищення якості освіти закладів громади та професійного рівня  не лише молодих вчителів, а й нових директорів», - запропонувала Наталія Іваньо. 

У підсумку, спеціалістам відділу освіти депутати доручили провести аналіз рейтингу та причин його зниження  по усіх закладах освіти та презентувати його на депутатському  дні 14 лютого.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію