• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати не підтримали рішення про виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

eye

1761

04.02.2022 17:56

Новини громад

img

4 лютого, в ході позачергової 24 сесії міської ради депутати розглянули можливість розробки проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування заводу з переробки відходів з біогазовою електричною станцією за межами південно-західної частини Покровська.

Це питання було обговорене під час земельної комісії, депутатського дня та публічної консультації з громадськістю за участю директора Департаменту екології Донецької ОДА Сергія Натруса. 

https://pokrovsk-rada.gov.ua/uk/articles/item/5390/vidbulis-konsultacii-z-gromadskistyu-schodo-vidilennya-zemelnoi-dilyanki-dlya-budivnictva-smittepererobnogo-zavodu

«Сьогодні депутати мають змогу обрати шлях поводження з відходами, - звернувся до присутніх заступник Покровського міського голови Олег Фролов. – Перший підхід – це регіональний. Він передбачає будівництво двох сміттєпереробних заводів та чотирьох сміттєсортувальних станцій, до яких Покровськ і буде вивозити сміття. Буде створене обласне комунальне підприємство, на баланс якого ми повинні будемо передати усі наші сміттєвози. Інший підхід полягає у тому, що ми самі побудуємо власний завод з переробки відходів. Створимо близько 50 робочих місць і зможемо заощаджувати до 2 мільйонів гривень на утилізації сміття. Сьогодні ці гроші ми сплачуємо приватній особі». 

У свою чергу секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зауважила, що про будівництво сміттєпереробного заводу поки мова не йде. Виділення земельної ділянки дасть змогу залучити у місто інвестиції та спробувати відкрити новий бізнес. 

«Ми з вами можемо спробувати потрапити до проєктів, які фінансує держава. Ми повинні вирішити: хочемо на території нашої громади мати власний завод чи ні. Це додаткові робочі місця, сплата податків. Сьогодні ми живемо в час моноекономіки. Треба розуміти, що у рамках трансформації вугільних регіонів ми залишимось у громаді, де немає жодного підприємства. І куди будуть йти працювати наші мешканці? Можливо, колись ми вийдемо до депутатів з пропозицією будівництва сільськогосподарського виробництва, молочного чи м`ясопереробного заводу. Ми зараз намагаємось знайти, які бізнес-структури можуть увійти до нас і наповнювати наш бюджет. Вважаю, що потрібно хоча б спробувати потрапити до цього проєкту», - зазначила Наталія Іваньо.

Не зважаючи на підтримку громадськості в ідеї створення на території Покровської громади власного виробництва та появи нових робочих місць, після тривалих обговорень питання щодо виділення земельної ділянки, яка знаходиться у Першотравневому старостинському окрузі, все ж таки підтримано не було.

«За» даний проєкт рішення проголосувало 17 депутатів, 1 – проти та 13 утримались. Участь у пленарному засіданні взяли 31 депутат із 38.

Також, відповідно до порядку денного, більшістю голосів депутати затвердили програму «Підтримка заходів з приписки громадян до призовної дільниці, призову громадян на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом у ЗСУ у 2022 році» та ухвалили реорганізацію комунального підприємства «Покровський центр єдиного замовника Донецької області».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію