• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську перевірили стан найпростіших захисних споруд

eye

993

03.02.2022 14:16

Новини громад

img

Заступник Покровського міського голови Микола Шабельник разом з начальником житлово-комунального відділу Дмитром Візенковим, представниками самоорганізації населення та Муніципальної служби правопорядку комісійно обстежили підвальні приміщення багатоповерхових житлових будинків, які визначені для захисту цивільного населення. 

Найпростіші укриття – це приміщення, де зможуть знаходитись у небезпеці люди впродовж 2-20 годин. Вони мають бути облаштовані елементарними меблями, водо- та електропостачанням. Головні вимоги - відкриті проходи та розчищена площа таких підвальних приміщень. 

Усього у Покровську нараховується близько 100 подібних об’єктв. За словами заступника міського голови Миколи Шабельника, більшість з них - у задовільному та придатному для тимчасового перебування людей стані. Одне з укриттів - у будинку №78 по вулиці Залізничній. 

«Це приклад того, як має виглядати найпростіше укриття у житловому будинку. Завдяки зусиллям старшої будинку та його жителів ця споруда залишилась у тому ж стані, що і тоді, коли проводились заняття з територіальної оборони», - зауважив Микола Шабельник. 

Незважаючи на досить поважний вік будинку, який було зведено ще понад 70 років тому, його підвальне приміщення облаштовано усім необхідним для будь-якої надзвичайної ситуації: є столи зі стільцями, ліжко-місця, туалетна кімната, підведене водопостачання, облаштовано аварійний вихід на вулицю. 

У разі небезпеки готове до експлуатації і укриття у будинку №3 мікрорайону «Лазурний».

Як зауважила старша будинку Інна Підкоритова, ще донедавна підвальне приміщення було захаращене: «У підвалі знаходяться усі внутрішні комунікації будинку, ми власними силами винесли сміття та розчистили ці приміщення від бруду. Враховуючи ситуацію, вважаю, що повинно бути укриття. Є місце, площа (близько 400 кв. метрів) дозволяє розмістити понад 100 мешканців цього та сусідніх будинків. Залишилось його облаштувати меблями та ємностями з водою». 

Як зауважив начальник ЖКВ, стан підвальних приміщень та будинку в цілому залежить від його мешканців. Але не всі з розумінням ставляться до ситуації. 

«Ще влітку минулого року ми провели ревізію усіх захисних споруд, які є в нашому місті. Підвали, які знаходились у занедбаному стані, розчистили, вивезли тони сміття та брухту. Минуло пів року і знову та ж сама проблема – городяни використовують підвальні приміщення для зберігання своїх особистих речей. Хочу звернутись до усіх із проханням цього не робити та відповідально поставитися до утримання визначених укриттів», - зауважив Дмитро Візенков. 

У свою чергу, заступник начальника КП «Муніципальна служба правопорядку» Юрій Дердель зазначив, що вже виписано 5 приписів щодо фактів складання сміття та особистих речей у приміщеннях, призначених для укриття громадян.

У разі невиконання рекомендацій особи, які порушили правила благоустрою, будуть притягуватись до адміністративної відповідальності.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

30

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

30

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

19

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію