• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підсумки «Громади своїми руками» - 2021: 236 нових проєктів, що покращують життя

eye

515

01.02.2022 14:07

Новини громад

img

236 проєктів, які покращили якість життя, реалізували місцеві жителі разом із ДТЕК на територіях, де працюють підприємства компанії. В цьому році в конкурсі «Громада своїми руками» взяли участь 2 700 активних мешканців громад. Вперше особливу увагу приділили безбар’єрності в широкому сенсі - створенню комфортних умов для людей з обмеженими можливостями, для дітей, вагітних жінок і людей похилого віку.

ДТЕК проводить «Громаду своїми руками» в партнерстві з місцевою владою та Агенціями місцевого розвитку з 2012 року.  Цей конкурс - реальна можливість для мешканців громад втілити у життя свої ідеї з покращення благоустрою та підвищення комфорту на своїх територіях. Проєкт базується на принципах ESG (Environmental, Social, Governance) і відповідає цілям сталого розвитку ООН. 

«Громада своїми руками» – це проєкт, який вже дев’ять років допомагає розвиватися містам і селам, де живуть працівники компанії ДТЕК Енерго. За цей час ми залучили до благоустрою територій понад 80 тисяч українців, які втілили у життя більше 1 600 своїх ідей. Найголовніше в цьому проєкті – саме люди. Багато хто з учасників бере участь в нашому конкурсі вже декілька раз, залучає однодумців, подає заявки до інших організацій, самостійно ініціює зміни. Пишаємось нашими людьми і дякуємо нашим партнерам – місцевій владі - за підтримку і безпосередню участь. Разом ми сила!», - сказала Тетяна Оверіна, виконавчий директор ДТЕК Енерго.

Більшість проєктів цього року присвячена безбар’єрності. 

В Ладижині Вінницької області створили освітній простір «Без кордонів, без обмежень», де літніх людей та осіб з інвалідністю навчають користуватися смартфонами, соціальними мережами, державними та соціальними онлайн-послугами.

У дитячому садку «Радуга» міста Білозерське на Донеччині облаштували ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами. Тут є інтерактивний та багатофункціональний столи, доріжка-тренажер із м’яких модулів, сухий басейн, розвиваюче ігрове обладнання.

«Ми вже 10 років працюємо з дітьми із особливими освітніми потребами і давно мріяли про таку кімнату, щоб розвивати та адаптувати дітей у комфортних умовах. Завдяки ґранту ми змогли втілити свою мрію у життя. Дякуємо ДТЕК Енерго за багаторічний внесок у розвиток нашого міста. Наша ініціативна група з вихователів та батьків вже втретє перемагає у конкурсі. Завдяки цьому ми покращили умови для раннього розвитку наших дітей», - сказала Наталія Махмудова, директор дитячого садка «Радуга» (Донеччина).

У Добротворі Львівської області облаштували реабілітаційно-виробничу художню майстерню для осіб з інвалідністю. Їх планують залучити до спільного виробничого процесу різьблення по дереву та холодного кування по металу. Це - не тільки соціалізація, а й можливості для заробітку.

На Дніпропетровщині у Західно-Донбаському професійному ліцеї Павлограда оновили майстерню кухарів, щоб люди з інвалідністю безкоштовно навчались професіям кухаря, бармена та офіціанта.

Також учасники проєкту втілили у життя спортивні та туристичні проєкти, реалізували багато енергоефективних заходів, збудували нові дитячі майданчики, упорядкували майдани, дома і вулиці в містах и селах.

Цього року в конкурсі взяли участь мешканці 32 місцевих громад з 11 областей України. 

У В 2016 році проєкт Громада своїми руками отримав сертифікат Міжародного конкурсу КСО  «JCI Culture Best Practice» за відповідність цілям сталого розвитку ООН і оригінальність їх досягнення; у 2020 році ввійшов у шорт-аркуш Національного конкурсу молодих маркетологів «Young Lions Marketers Competition 2020»; у 2021 році отримав нагороду Глобального договору ООН Partnership for Sustainability Award 2020.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

17

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

17

Новини громад

04 липня 2024 11:23

Правовий дайджест реформ про захист внутрішньо-переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії за період квітень-червень 2024 р

Громадська організація «Зелена альтернатива України» пропонує до уваги зміни, які сталися за ІІ квартал у правовому полі щодо захисту ВПО та осіб постраждалих від збройної агресії.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію