• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь

eye

1117

02.02.2022 09:00

RSS

img

Щорічно 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. Це знаменує дату підписання Конвенції про водно-болотні угіддя в іранському місті Рамсар.

Головна мета конвенції — захист водно-болотних угідь від діяльності людини. В документі також зазначається, що збереження та раціональне використання водно-болотних угідь є важливою умовою стійкого розвитку в усьому світі. 

Цьогорічне гасло – «Водно-болотні угіддя – на користь людям і природі!».   

Цікаво, що Україна поновила членство в Рамсарській конференції з часів СРСР у 1996 році. На сьогодні на території нашої держави нараховується 50 водно-болотних угіддя міжнародного значення. 

 В Донецькій області знаходяться 2 водно-болотних угіддя міжнародного значення: «Затока Білосарайська та коса Білосарайська» та «Затока Крива та коса Крива», які розташовані на узбережжі Азовського моря в межах національного природного парку «Меотида». Постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 року № 731 збільшено площу водно-болотного угіддя міжнародного значення «Затока Білосарайська та коса Білосарайська» до 11280,8 га, а водно-болотного угіддя міжнародного значення «Затока Крива та коса Крива» до 11861,05 га.

Та чи знали ви, що заболочені місця знижують парниковий ефект, а на сьогодні в болотах усього світу зберігається запас прісної води обсягом близько 11, 5 тис км³, що у п’ять разів більше, ніж у ріках світу!

Долучайтеся до інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня водно-болотних угідь. 

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України підготувало інформаційні матеріали в українському перекладі, з якими можна ознайомитися за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/15UQO8fD2MhxtrLcdP2AudF7cHAS29uJt.

Сайт Рамсарскої конвенції: https://www.ramsar.org/wetland/ukraine.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію