• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську затверджено план заходів щодо протидії домашньому насильству

eye

1040

01.02.2022 12:47

RSS

img

1 лютого у залі бібліотеки імені Т.Г. Шевченка відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

Серед присутніх – заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова, керуюча справами виконкому Алевтина Жук, керівники структурних підрозділів міської ради, представники районного управління поліції. 

За словами завідувачки сектору у справах сім`ї та молоді Яни Штурхецької, за минулий рік надійшло 423 звернення щодо насильства у сім’ї: 412 від жінок і 11 від чоловіків. На обліку з приводу вчинення протиправних дій перебуває 357 осіб. 1 людина направлена на корекційну програму. 

«Корекційна програма – це заходи, спрямовані на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей. Кривдник може потрапити на програму за рішенням суду або з власної ініціативи», - пояснила директорка міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей і молоді Тетяна Лисенко. 

Під час засідання члени ради також розглянули методи корекційної поведінки та затвердили план роботи на 1 півріччя 2022 року. Серед понад 300 намічених заходів - тренінгові заняття, відеолекторії, круглі столи, інформаційні хвилинки, групові консультації, зустрічі та інше. 

«Усі наші служби докладають чималих зусиль задля подолання будь-яких видів та проявів насильства. Зараз наше суспільство, як ніколи, потребує глибокого розуміння проблеми домашнього насильства і шляхів її вирішення всіма структурами та організаціями. Разом із співробітниками поліції, міських служб у справах дітей та молоді маємо спільне бачення в цьому напрямі. Розроблено план дій на найближчі роки. Тепер необхідно лише забезпечити якісну його реалізацію», - зауважила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Освіта не знає кордонів: школярі Покровська отримали техніку для навчання дистанційно

Протягом останніх двох років покровська освітянська родина переживає випробування через військову агресію з боку росії. Учні роз'їхались по різних куточках України та світу, але навчальний процес не зупиняється.

eye

37

Громада 1

14 травня 2024 10:10

14 травня Україна відзначає День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

Пам'ятну дату було встановлено постановою Верховної Ради України від 02 лютого 2021 року на знак поваги до українських Праведників народів світу та інших рятівників євреїв, які з ризиком для свого життя допомагали євреям уникнути терору нацистів.

eye

19

Новини громад

14 травня 2024 09:16

У Покровській ТГ триває прийом заявок на безоплатне отримання деревини

Покровська МВА з 29 квітня поточного року запровадила нову програму з надання паливної деревини мешканцям громади на зимовий період 2024-2025 років.

eye

87

Громада 1

13 травня 2024 16:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію