• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Програма підтримки енегромодернізації багатоквартирних будинків "ЕНЕРГОДІМ"

eye

303

27.09.2021 09:43

Новини громад

img

«ЕНЕРГОДІМ» — це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Програма затверджена Наглядовою радою Фонду 16 серпня 2019 року (в редакції від 16 квітня 2020 року) та діє до 31 грудня 2023 року на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.

Програма розроблена відповідно до Закону України «Про Фонд енергоефективності» №2095-VIII від 08 червня 2017 року та визначає умови та порядок надання державною установою «Фонд енергоефективності» Грантів Бенефіціарам для часткового відшкодування Прийнятних витрат, пов’язаних із здійсненням Заходів з енергоефективності.

ГРАНТОВА ПОЛІТИКА
Грант – це часткове відшкодування витрат, що сплачує ОСББ в процесі реалізації таких заходів:
• проведення енергетичного аудиту;
• розробка проектної документації та її експертизи (в тому числі обстеження об’єкту (будівлі);
• впровадження Заходів з енергоефективності, що включає вартість робіт (послуг), обладнання та матеріалів;
• послуги з технічного та авторського нагляду;
• сертифікація енергетичної ефективності будівлі після реалізації Проекту;
• обстеження інженерних систем будівлі, на яких здійснено заходи із забезпечення (підвищення рівня) енергетичної ефективності під час реалізації Проекту.
Виплата Гранту Фондом здійснюється поетапно трьома траншами.

Право на отримання часткової компенсації витрат проекту (тобто, грантів) в рамках Програми мають об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Для участі потрібно провести загальні збори  ОСББ та прийняти рішення щодо реалізації проекту відповідно до умов  Програми «Енергодім»

Програма Фонду енергоефектвності передбачає часткове відшкодування вартості проектів термореновації - впровадження комплексу (а не окремих) енергоефективних заходів, які мають відповідати одному з двох визначених «пакетів».

Кожен з «пакетів» включає обов’язкові та додаткові заходи, які повинні реалізувати ОСББ для отримання часткової компесації понесених витрат. Остаточне рішення про вибір заходів до проекту ухвалює об’єднання на основі енергетичного аудиту з урахуванням їх економічної та технічної доцільності:

Пакет A - “Легкий”, складається з відносно недорогих заходів енергоефективності з високим рівнем окупності інвестицій. Перш за все це - модернізація інженерних систем будинку.

Пакет Б - “Комплексний”, включає в себе всі заходи Пакету А, якщо вони не були впроваджені раніше, а також теплоізоляцію будівельних конструкцій: стін, даху, горища, підвалу.

Як подати заявку?

Проста процедура звернення до Фонду енергоефективності без зайвої бюрократії за системою взаємодії “ОСББ-Банк-партнер-Фонд енергоефективності-Банк-партнер-ОСББ”. Іншими словами, голова ОСББ подає пакет документів на отримання відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у найближчому відділенні банку-партнера. У свою чергу, банк-партнер передає документи до Фонду енергоефективності, де розглядається заявка. Далі Фонд енергоефективності повідомляє про рішення ОСББ та сторону банку партнера. Якщо воно позитивне, то голова ОСББ у відділенні того ж банку підписує грантову угоду.

Подати заявку та дізнатися більше можна на сайті https://energodim.org/

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

37

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

35

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

21

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію