• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вибір майбутньої професії залежить від тебе

eye

591

25.11.2021 16:30

Новини громад

img

23 листопада фахівці з профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області в рамках «Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти» відвідали загальноосвітню школу І-ІІ ступенів №15 Покровської міської ради Донецької області. Профорієнтаційний урок на тему "Вибір майбутньої професії залежить від тебе" та презентація Покровського професійного ліцею проведені для майбутніх випускників 9 класу. Мета заходів – сприяти усвідомленому вибору учнями майбутньої професії та позитивному ставленню до робітничих професій, що є актуальними та користуються попитом на ринку праці.

Розпочався захід з бесіди про етапи професійного самовизначення. Ми разом з учнями згадали сучасні робітничі професії. Школярам розповіли про послуги центру зайнятості для учнівської молоді та запросили до Покровського міського центру зайнятості Донецької області з метою проходження тестування для визначення професійної спрямованості.

Знайомство з робітничими професіями розпочалося з відеоролика «Гірник – професія мужніх», створеного фахівцями центру зайнятості. Педагоги Покровського професійного ліцею презентували свій навчальний заклад, розповіли учням про навчання за актуальними професіями: токар, електрозварник ручного зварювання, контролер зварювальних робіт, електрослюсар підземний та надали консультації щодо правил прийому до ліцею. Сучасне обладнання, сучасні гендерні освітні загальноєвропейські тенденції та рівень освіти – все це характеризує Покровський професійний ліцей як заклад професійно-технічної освіти сучасного рівня.

Особливу увагу та зацікавленість учасників заходу викликала інформація про гарантоване працевлаштування після отримання професії та перспективи кар’єрного зростання.

Бажаємо вдалого професійного самовизначення!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію