• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про надання житлових субсидій

eye

385

25.11.2021 14:18

RSS

img

Управління  соціального захисту населення Покровської міської ради інформує, що 15 листопада 2021 року Уряд прийняв Постанову, якою вніс зміни до порядку та умов надання житлових субсидій.

Внесеними змінами надано право на отримання субсидії особам, зокрема, у випадках:

  • якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);

  • у разі придбання житла за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету;

  • у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів і доходи від такого продажу не враховуватимуться до сукупного доходу сім’ї під час обчислення субсидії;

  • при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено спадщину, за умови, що таке житло не здається в оренду;

  • змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги за наявності якої житлова субсидія не призначається. До внесених змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.). Відтепер житлова субсидія не призначатиметься у разі наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн.).

Громадяни, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначених причин мають право повторно звернутись за її отриманням. У разі звернення за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.


  

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

35

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

77

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

22

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію