• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Батькам та педагогам презентували план розвитку закладів освіти на 2022 рік

eye

785

27.01.2022 16:04

Новини громад

img

На базі загальноосвітньої школи №9 відбулась зустріч керівництва міста з директорами шкіл Покровської громади та представниками Міської батьківської ради. Присутнім презентували програми розвитку закладів освіти на поточний рік. 

Участь у заході взяли очільник Покровська Руслан Требушкін, заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, начальниця відділу освіти Любов Воротинцева та депутати. 

«Сьогодні ми поставили собі за мету привести заклади освіти Покровської громади у відповідність до сучасних вимог. Для міської влади розвиток навчальних закладів – серед пріоритетних напрямків роботи. Вже на фініші – реконструкція ЗОШ №8, активно ведуться роботи у 33-й, 4-й та 6-й школах. Для реалізації цих масштабних проєктів нам вдалося залучити значний фінансовий ресурс із додаткових джерел, з міського бюджету також виділяються мільйони гривень на закупівлю обладнання та благоустрій таких об’єктів. Ухвалено також низку міських програм, спрямованих на створення комфортних умов навчання та перебування наших дітей в усіх школах та дитячих садочках Покровської громади», - зазначив у своєму виступі Руслан Требушкін. 

Як уточнила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, програми розроблялись на підставі даних, зібраних під час обстеження освітніх закладів. Отже план заходів сформований у відповідності до потреб кожної окремої школи або дитячого садка. 

«Якщо розглядати програму «Ггієна в закладах освіти», то ми побачимо, що, приміром, у деяких школах вже встановлено сучасну сантехніку, але відсутні перегородки, в інших треба будувати додаткові туалети, адже тих, що є, не вистачає, а десь треба робити капітальний ремонт із повною заміною обладнання. Загалом на реалізацію цієї програми потрібно понад 5 млн грн», - пояснила Маргарита Ідрісова. 


Серед першочергових завдань, за її словами, також забезпечення харчоблоків витяжними системами, ремонти шкільних їдальнь, закупівля нових меблів та м’якого інвентарю для дитсадків, облаштування та встановлення ігрових та спортивних майданчиків на територіях освітніх установ. 
Втім, як підкреслив міський голова Руслан Требушкін, і самі батьки можуть ініціювати певні перетворення у тих закладах, де навчаються їхні діти. 

«Хочу звернути вашу увагу на програму «Відповідальне батьківство». Це інструмент, який, по-перше, дозволяє абсолютно прозоро взаємодіяти у плані фінансування проєктів розвитку закладів освіти, а по-друге, стимулювати тих відповідальних батьків, які готові брати участь у розвитку шкіл та дитячих садків. Перший досвід такої співпраці вже маємо. Для класів, де батьки зробили ремонт, місто закупило нові меблі для учнів та вчителів. У свою чергу «Відповідальне батьківство» передбачає, що кошти, зібрані батьками на певну корисну мету, подвоюються за рахунок міського бюджету. Це може бути заміна вікон або придбання мультимедійного обладнання тощо», - зауважив Руслан Требушкін і підкреслив, що усі гроші, які збираються в рамках програми «Відповідальне батьківство», надходять на спеціальний рахунок навчального закладу, а їхнє використання контролюється батьками.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

12

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію