• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дистанційне навчання та посилення протиепідемічних заходів: рішення комісії ТЕБ та НС

eye

1052

27.01.2022 14:09

Новини громад

img

Під головуванням заступниці міського голови Маргарити Ідрісової пройшло позачергове засідання комісії ТЕБ та НС. За інформацією МОЗ України, за останню добу встановлено антирекорд із виявлених випадків захворювання - 32 393 особи. Через погіршення показників захворюваності на COVID-19 надійшла рекомендація проаналізувати епідситуацію у громаді.

Як зазначила керівниця КНП ЦПМСД Інеса Остряніна, у Покровській громаді за останню добу до лікарів із ознаками респіраторного захворювання звернулися 1109 осіб, з яких 458 - діти.

"Згідно зі статистикою, понад 40% виявлених випадків COVID-19 зафіксовано у дітей від 10 до 14 років, 26 % випадків - у дітей від 15 до 18 років"- розповіла Інеса Остряніна.

Як повідомив директор КНП “Покровська КЛІЛ” Юрій Бородін, спостерігається також різкий стрибок у заповненні ковідного відділення. Якщо минулого місяця у стаціонарі перебували 5-7 осіб, то на цьому тижні у відділенні вже 13 пацієнтів, і зранку госпіталізовано ще двох жителів громади.

За даними начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, один освітній заклад повністю та 54 класи з різних навчальних закладів знаходяться на самоізоляції через коронавірусну хворобу.
“Рекомендації МОЗу - відправити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, але серед школярів початкової ланки теж значна кількість випадків захворювання, тож ми  бачимо необхідність запровадити дистанційне навчання для учнів з 1 до 11 класу”,  - зазначила Любов Воротинцева.

Маргарита Ідрісова зауважила, що симптоми нового штаму коронавірусу неможливо самостійно відрізнити від ГРВІ, але на третю добу ковід себе проявляє. І найтривожніше те, що наразі не зрозуміло, яких наслідків чекати від захворювання.

“Я звертаюся до мешканців громади. Епідеміологічна ситуація зараз дуже напружена, статистика вражає - багато дітей хворіє. Нам довелося закривати цілі школи на карантин. Аби розірвати це коло, ми прийняли рішення перевести дітей на дистанційне навчання, - зазначила Маргарита Ідрісова. - Закликаю кожного мешканця не зволікати, дистанціюватися, носити маски та дотримуватись соціальної дистанції у громадських місцях. У ковідних відділеннях знаходяться невакциновані люди. Отже, я наголошую на необхідності вакцинуватися. Також за можливістю, якщо ви відчуваєте навіть незначні симптоми респіраторного захворювання, переходьте на дистанційну роботу”.

Місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення запровадити наступні епідеміологічні обмеження:

  • обов'язкове носіння маски в громадських приміщеннях та громадському транспорті, дотримання дистанції в 1,5 м. 

Заборонити: 

  • масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території; 

  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше, ніж 1 особа на 10 кв. метрів. 

З 28 січня строком не менше ніж два тижні: 

  • закрити на  карантин дитячі спортивні секції, що працюють у закладах освіти уходять; 

  • перевести на дистанційну форму освіти учнів всіх навчальних закладів; 

  • перевести на дистанційну форму роботи реабілітаційний центр “Милосердя”. 

Медичним закладам забезпечити термометрію на вході та відокремити потік людей з ознаками ГРВІ. Відділам міської ради та установам громади забезпечити в межах компетенції  посилити контроль за протиепідемічними обмеженнями, визначеними постановою КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

49

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

41

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

57

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію