• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дистанційне навчання та посилення протиепідемічних заходів: рішення комісії ТЕБ та НС

eye

1011

27.01.2022 14:09

Новини громад

img

Під головуванням заступниці міського голови Маргарити Ідрісової пройшло позачергове засідання комісії ТЕБ та НС. За інформацією МОЗ України, за останню добу встановлено антирекорд із виявлених випадків захворювання - 32 393 особи. Через погіршення показників захворюваності на COVID-19 надійшла рекомендація проаналізувати епідситуацію у громаді.

Як зазначила керівниця КНП ЦПМСД Інеса Остряніна, у Покровській громаді за останню добу до лікарів із ознаками респіраторного захворювання звернулися 1109 осіб, з яких 458 - діти.

"Згідно зі статистикою, понад 40% виявлених випадків COVID-19 зафіксовано у дітей від 10 до 14 років, 26 % випадків - у дітей від 15 до 18 років"- розповіла Інеса Остряніна.

Як повідомив директор КНП “Покровська КЛІЛ” Юрій Бородін, спостерігається також різкий стрибок у заповненні ковідного відділення. Якщо минулого місяця у стаціонарі перебували 5-7 осіб, то на цьому тижні у відділенні вже 13 пацієнтів, і зранку госпіталізовано ще двох жителів громади.

За даними начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, один освітній заклад повністю та 54 класи з різних навчальних закладів знаходяться на самоізоляції через коронавірусну хворобу.
“Рекомендації МОЗу - відправити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, але серед школярів початкової ланки теж значна кількість випадків захворювання, тож ми  бачимо необхідність запровадити дистанційне навчання для учнів з 1 до 11 класу”,  - зазначила Любов Воротинцева.

Маргарита Ідрісова зауважила, що симптоми нового штаму коронавірусу неможливо самостійно відрізнити від ГРВІ, але на третю добу ковід себе проявляє. І найтривожніше те, що наразі не зрозуміло, яких наслідків чекати від захворювання.

“Я звертаюся до мешканців громади. Епідеміологічна ситуація зараз дуже напружена, статистика вражає - багато дітей хворіє. Нам довелося закривати цілі школи на карантин. Аби розірвати це коло, ми прийняли рішення перевести дітей на дистанційне навчання, - зазначила Маргарита Ідрісова. - Закликаю кожного мешканця не зволікати, дистанціюватися, носити маски та дотримуватись соціальної дистанції у громадських місцях. У ковідних відділеннях знаходяться невакциновані люди. Отже, я наголошую на необхідності вакцинуватися. Також за можливістю, якщо ви відчуваєте навіть незначні симптоми респіраторного захворювання, переходьте на дистанційну роботу”.

Місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення запровадити наступні епідеміологічні обмеження:

  • обов'язкове носіння маски в громадських приміщеннях та громадському транспорті, дотримання дистанції в 1,5 м. 

Заборонити: 

  • масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або території; 

  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше, ніж 1 особа на 10 кв. метрів. 

З 28 січня строком не менше ніж два тижні: 

  • закрити на  карантин дитячі спортивні секції, що працюють у закладах освіти уходять; 

  • перевести на дистанційну форму освіти учнів всіх навчальних закладів; 

  • перевести на дистанційну форму роботи реабілітаційний центр “Милосердя”. 

Медичним закладам забезпечити термометрію на вході та відокремити потік людей з ознаками ГРВІ. Відділам міської ради та установам громади забезпечити в межах компетенції  посилити контроль за протиепідемічними обмеженнями, визначеними постановою КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

7

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

Донеччина-Закарпаття: співпрацю між Покровською та Хустською громадами закріплено меморандумом

18 квітня у м.Тячів, що на Закарпатті, відбувся об’єднаний Форум місцевого самоврядування та громадянського суспільства «Згуртовані і спроможні громади – міцний тил і запорука нашої Перемоги», присвячений 10-річчю реформи децентралізації в Україні.

eye

7

Новини громад

18 квітня 2024 16:55

Для безпечного руху: в місті триває оновлення дорожньої розмітки

Одним із видів робот комунальників зараз є оновлення дорожньо-транспортної розмітки для забезпечення безпеки руху як пішоходів, так і водіїв.

eye

9

Громада 1

18 квітня 2024 16:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію