• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

38 загальних та 60 земельних питань: відбулось засідання чергової 23-ї сесії міської ради

eye

1622

27.01.2022 12:38

Новини громад

img

Депутати Покровської міської ради позглянули понад 100 питань, серед яких затвердження Статуту Покровської міської територіальної громади, міських програм, зміна розміру стипендій обдарованим дітям та призначення нового заступника міського голови. 
У засіданні в онлайн-форматі взяли участь 30 депутатів. 

Серед іншого були внесені зміни до бюджету та Програми економічного і соціального розвитку, затверджені Положення про надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету та низка програм у сфері соціального захисту й освіти: «Покровськ-територія змін», «Гігієна у освітніх закладах», «Благоустрій активних територій – шлях до модернізації безпечного здорового освітнього середовища». 

Був запропонований на розгляд депутатів і проєкт рішення щодо збільшення розміру стипендій міського голови обдарованим дітям та молоді у Покровській громаді у сферах освіти, культури, фізичної культури та спорту.

За словами начальника управління сім`ї, молоді та спорту Віталія Щербинки, така програма була ініційована Русланом Требушкіним ще у 2016 році. Тоді стипендії отримували 10 дітей. За 5 років їх кількість збільшилась до 90 осіб. 

«Половина стипендіатів, 45 осіб, щомісячно отримують заохочення за вагомі досягнення у спорті, 35 осіб – у сфері освіти та ще 10 - за культурні здобутки. Кожного року переглядаються списки стипендіатів та збільшується розмір винагород. Ще минулого року мінімальна виплата становила 600 гривень, у цьому році - 1000 гривень», - зазначив Віталій Щербинка. 

За словами Покровського міського голови Руслана Требушкіна, з кожним роком все більше дітей виявляють свої таланти, і це є показником продуктивної роботи закладів позашкільної освіти. 
Депутати також розглянули блок комунально-житлових та земельних питань, приділивши особливу темі тимчасового призупинення прийому документів на виділення нових земельних ділянок. 

«Сьогодні ми вимушені відкладати розгляд деяких земельних питань згідно зі статтею 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», тобто через відсутність містобудівної документації. Наразі ми обмежуємо документообіг щодо виділення нових земельних ділянок», - зауважив новопризначений заступник міського голови Олександр Добровольський. 

Своєю чергою, секретар міської ради Наталія Іваньо наголосила, що усі заяви на отримання земельної ділянки, які були подані до 26 січня поточного року, будуть внесені до спеціального реєстру. Це задля того, щоб у мешканців громади була гарантія, що їх буде розглянуто після затвердження містобудівної документації.

Земельні питання, для затвердження яких необхідні 2/3 голосів від загального числа депутатів, на жаль, не набрали необхідної їх кількості, тож будуть винесені на наступну сесію міської ради.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

29

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

42

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію