• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

День пам'яті жертв Голокосту

eye

1389

27.01.2022 09:00

RSS

img

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року. Метою запровадження цієї сумно пам’ятної дати є активна просвітницька робота та сприяння у запобіганні можливих майбутніх актів геноциду, а так само зневаги до цінності людського життя.

Цього дня у 1945 році війська Першого Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті «Аушвіц-Біркенау» в Освенцимі. У цьому концтаборі, за різними даними, були закатовані від 1,5 млн до 2,2 млн людей.

У цей день, День скорботи й пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост - до цієї трагічної дати по всій громаді проходять просвітницькі меморіальні заходи, націлені зберегти пам’ять про цю трагедію та не допустити у майбутньому актів геноциду. 

Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати...

КЗ "Успенівський СК" провів годину пам'яті "Ніколи знову" до Дня пам'яті жертв Голокосту. Вірш декламують учасники гуртка художнього читання "Сила слова".

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію