• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Як стати учасником Громадського бюджету? Перше засідання координаційної ради

eye

1594

25.01.2022 11:41

Новини громад

img

За участі директора департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Покровської міської ради Олександра Добровольського, представників депутатського корпусу, Громадської та Молодіжної рад відбулося засідання координаційної ради з питань реалізації Громадського бюджету у Покровській громаді. Було затверджено перелік та механізм подачі документів для участі у програмі. 

«Розроблено ті документи, які дозволять реалізувати цей проєкт. Це бланк заявки, картка аналізу, бланк голосування, журнал реєстрації проєкту та журнал голосування. У положенні про громадський бюджет прописано, що діятиме змішана система подання проєктів і голосування за них. Тобто подати ініціативу мешканці Покровської громади зможуть і в електронному, і в паперовому вигляді», - розповів Олександр Добровольський. 
На нараді також визначили осіб, відповідальних за збір пропозицій, поданих у рамках Громадського бюджету, у режимі офлайн. Це старости і інспектори самоорганізації населення. 
 «Нічого складного немає. Увесь алгоритм дій ми сьогодні проговорили. Дуже зручно, що можна подавати документи як особисто, так і онлайн. Громадський бюджет – це ще одна можливість для наших мешканців втілити у життя свої задуми та ініціативи, тож закликаю усіх бути активними та небайдужими до розвитку Покровської громади», - зазначила, коментуючи механізм подачі проєктів, депутатка Покровської міськради від партії «Порядок» Юлія Гуріненко. 

Вона також повідомила, що теж планує взяти участь у програмі «Громадський бюджет» і вже має проєкт, розроблений разом із мешканцями селища динасового заводу. Це облаштування зони відпочинку на одному з місцевих ставків. 

Прийом документів на участь у Громадському бюджеті стартує вже 1 лютого та триватиме протягом місяця. З 1 березня члени координаційної ради почнуть розгляд проєктів. У якості експертів до процесу також долучаться представники житлово-комунального відділу та відділу архітектури.

 «Попередньо ми вже маємо 5 проєктів. Бажання скористатися можливостями Громадського бюджету вже озвучили мешканці Лисівського та Піщанського старостинських округів, мікрорайону «Лазурний», що у Покровську, та один з депутатів міської ради. Початок покладено», - зауважив директор департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Олександр Добровольський.

Нагадаємо, загальний фонд бюджету участі цього року складає 3 мільйони гривень. Вартість одного проєкту може коливатись від 5 до 250 тисяч гривень. Між собою ініціативи можуть бути поєднані. 

Більш детально з умовами участі у програмі «Громадський бюджет» можна ознайомитись за посиланням:

http://pokrovsk-rada.gov.ua/uk/page/gromadskij-byudzhet

та
https://budget.e-dem.ua/1413200000/competition/2506

або за телефоном: 095-597-98-24
 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

7

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

24

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію