• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську урочистим мітингом відзначили День Соборності України

eye

900

22.01.2022 12:38

RSS

img

22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Про цю подію мріяли покоління українських патріотів.


 
У Покровську офіційні заходи з нагоди Дня Соборності України відбулись біля пам’ятника Тарасу  Шевченку. 

Аби вшанувати борців за незалежність, на центральній площі міста зібрались заступник голови Покровської райдержадміністрації Володимир Колосов, секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, заступник міського голови Костянтин Мілютін, керівники підприємств міста, представники структурних підрозділів апарату ради, військовослужбовці та громадськість.

«Сьогодні на всіх головних площах нашої країни збираються люди, щоб вшанувати одну з найвидатніших подій в історії України, а саме - підписання у 1919 році Акту Злуки між УНР та ЗНР в одну державу – єдину Україну. Західна, Південна, Центральна або Північна Україна  - це лише географічні поняття. Ми живемо в єдинiй країні. І її суверенність та незалежність- це одне з головніших надбань українського народу. В цей день хочу побажати усім злагоди, миру, добробуту. І які б сьогодні не лунали загрози та виклики , ми повинні завжди стояти на сторожі суверенітету нашої країни, бо ми – єдина країна», - звернулась до присутніх секретар міської ради Наталія Іваньо.

Під час заходу присутні мали змогу поринути в історію та згадати, як творився самобутній тип людини та історичний устрій України. 

«Про соборність України говорили не лише всередині держави, а й далеко за її межами. Наш народ довів, що він здатен вийти із небуття і досягти соборного, державницького усвідомлення. Сьогодні, як і 100 років тому, Україна переживає нелегкі часи. Але, якщо нам небайдужа доля нашої держави, майбутнє наших дітей та онуків, ми маємо продовжувати традиції наших предків, єднати народ та зберігати єдність України», - зауважив член Громадської Ради Павло Білецький.

З нагоди свята учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну, та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

43

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

30

Новини громад

16 травня 2024 15:17

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

82

Новини громад

16 травня 2024 14:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію