• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Гроші на реалізацію міських програм та плани на поточний рік: відбулось засідання бюджетної комісії

eye

1504

22.01.2022 08:24

RSS

img

21 січня депутати Покровської міської ради провели засідання постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів, інвестиційної політики. У першу чергу, із 19 питань порядку денного, присутні обговорили внесення змін до бюджету на 2021 та 2022 роки, а також до Програми соціально-економічного розвитку громади.

Директор Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міськради Олександр Добровольський розповів присутнім про можливість участі у громадському бюджеті, головні напрямки проєктів та їх фінансування. Також роз’яснив депутатам коригування сум обласних субвенцій та перерозподіл коштів на ремонти головних автомагістралей міста.

 

«З компанією «Метінвест» досягнуто домовленість про постачання шлаку, яким ми засипаємо аварійно-небезпечні ділянки вулиці Шмідта. Наразі зусилля комунальників направлені на те, аби зробити цю дорогу проїзною. Коли ми «зайдемо» у поточний та капітальний ремонт автошляху, будемо звертатись до депутатського корпусу з проханням про виділення додаткового фінансування. За результатами зимового періоду будемо дивитись, якої комунальної техніки нам не вистачає. Сьогодні розглядаємо можливість придбання асфальтового міні-заводу», - розповів Олександр Добровольський.

У свою чергу, секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо зазначила, що така установка дасть змогу виконувати більшість поточних ремонтів доріг власними силами та значно зекономити бюджетні кошти.

Детально обговорили члени комісії і зменшення суми виплат одноразової матеріальної допомоги родинам загиблих шахтарів зі 100 до 50 тисяч гривень.

Як пояснила начальниця Управління соціального захисту населення, пов‘язано це із великою кількістю заяв щодо отримання допомоги на лікування та вагому підтримку ШУ «Покровське» у таких випадках. Таке рішення члени комісії не підтримали і направили на додаткове передсесійне обговорення.

Серед інших соціальних питань - виділення 280 тисяч гривень на діяльність громадських організацій, а також 260 тисяч гривень на оздоровлення пільгових категорій населення. Розглянули депутати і проєкти рішень щодо затвердження нових міських освітніх програм на 2022 – 2024 роки: «Гігієна в закладах освіти» та «Благоустрій активних територій – шлях до модернізації безпечного здорового освітнього середовища». Вони передбачають оновлення санвузлів у дитячих садках і школах громади, а також облаштування територій спортивними, мультифункціональними та ігровими майданчиками.

«Наразі є такі садочки, в яких санвузли терміново потребують ремонтів. Діти повинні перебувати у комфортних умовах, тож наша спільна задача - створити їх»,- зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Усі питання порядку денного були розглянуті та опрацьовані депутатами.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

20

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

39

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

31

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію