• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Очільники Покровська продегустували страви у шкільній їдальні

eye

2434

21.01.2022 14:05

Новини громад

img

З початку 2022 року учні усіх навчальних закладів Покровської громади харчуються за оновленим меню, впровадженим за ініціативою першою леді України Олени Зеленської. Воно передбачає зменшення у раціоні дітей хлібобулочних виробів, відмову від цукру та солі, а також збільшення кількості овочів і м'яса. Втім, таке харчування подобається не всім. Аби подивитись, як впроваджується нове меню, очільник Покровська Руслан Требушкін разом із заступниками Костянтином Мілютіним та Маргаритою Ідрісовою без попередження завітали у їдальню ЗОШ №14.

Як і в інших, у цьому навчальному закладі на кожен день тижня розроблене меню. На час перевірки сніданок молодшої ланки складали печеня по-домашньому з куркою, компот, хліб та банан. А ось старшокласники можуть обирати страви самостійно. І завдяки різноманітному меню бажаючих харчуватися у їдальні з кожним днем все більше. 

«Зі 183 учнів початкових класів 152 – харчуються у їдальні. Це понад 80%. Для старшокласників є завжди вибір. Страви різні – це салати, каші, котлети. Кожного дня я та медсестра перевіряємо вагу готової продукції, куштуємо її, а також спостерігаємо, як їдять діти», - розповіла директорка ЗОШ №14 Любов Борзова. 

Чи справді страви добре смакують,  вирішили спробувати і керівники міської ради. У їдальні міський голова разом із заступниками придбали салати, гарніри та напої. 

«Дуже змішані почуття. По-перше, це повернення у дитинство, коли ми їли в їдальні між уроками. Тож, що стосується гарніру та салатів: вони гарно приготовані. Котлети (я брав рибну та м`ясну) теж гарні на смак, але, гадаю, із впровадженням нової програми, вони будуть ще смачнішими. В цілому, мені все сподобалось», - зазначив Руслан Требушкін. 

Про свої смакові вподобання та правила здорового харчування розповіла і заступниця міського голови Маргарита Ідрісова: «Я скуштувала картопляне пюре та котлету, але доїсти так і не змогла. Порція для мене завелика, стільки я не їм. Вважаю, що і для наших школярів це забагато. Страва смачна та ситна. Сподобався мені і компот. Так, він без цукру, але це й добре. Я та моя родина споживаємо несолодкі напої». 

Також керівники громади зазначили, що оновлене меню - це добре, але страви потрібно готувати на сучасному обладнанні. Саме наповнення харчоблоків стане ще одним кроком у загальному плані дій щодо запровадження здорового харчування в освітніх закладах Покровської громади.

Серед першочергових планів - оснащення їдалень витяжними системами (там, де вони наразі відсутні), а також сучасними комплектами меблів. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

14

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

19

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію