• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відбулася завершальна зустріч з мешканцями приєднаних територій з обговорення бюджету розвитку

eye

828

21.01.2022 14:08

Новини громад

img

Цього року у Покровській ТГ стартує програма «Громадський бюджет», на яку виділено 3 млн грн, тобто приблизно по 200 тис. грн на округ. Завдяки цим коштам активні мешканці можуть реалізувати свій невеликий соціальний проєкт. 

Перед керівниками громади стояла задача ознайомити жителів приєднаних територій з можливостями цього інструменту та визначити нагальні питання територій, для вирішення яких потрібні бюджетні кошти. І вчора у Першотравневому окрузі відбулася остання з першого циклу  зустрічей.

Презентація бюджету була побудована у формі живого спілкування. Директор Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міськради Олександр Добровольський коротко ознайомив присутніх з фінансовим планом, а мешканці сіл розповіли про свої потреби та нагальні проблеми. 

«Першотравневий старостинський округ є прибутковим - він приносить до бюджету громади близько 17% доходу. Операційні витрати округу складають 6,2 млн грн. Гроші, що будуть спрямовані безпосередньо на розвиток села – 1 млн 680 тис. грн. Слід зазначити, що це початкова цифра. За пів року, виходячи з виконання бюджету, ми ще раз її переглянемо та врахуємо додаткові потреби округу, - звернувся до присутніх Олександр Добровольський. - Зверніть увагу, що відсипка доріг, прибирання сміття, стихійних звалищ та кладовищ -  витрати, що  закладені в операційні бюджети комунальних підприємств та відділів. Що до принципових питань, які гостро постали у кожному зі старостинських округів з Укрпоштою та ДТЕКом, ми будемо вирішувати їх централізовано, і робота вже розпочалася». 

Староста Олександр Ухов розповів, що на територіях сіл округу серед населення було проведене анкетування з визначення пріоритетних впроваджень. Наприклад, мешканці Котлиного обрали створення зони відпочинку та засоби для обмеження швидкості руху на вул. Південній. 

Загалом, майже всі сфери життя у селі потребують модернізації. Одна з найболючих проблем - опалення житла. Мешканці сіл мають пічне опалення, але більшість з них не може придбати вугілля, бо ціна на нього зависока. Також дуже гостро постало питання з медичним обслуговуванням у громаді. Жителі приєднаних територій не можуть потрапити на прийом до вузьких спеціалістів, які працюють лише два дні на тиждень. Відсутність транспортного сполучення у вечірній час спричиняє багато незручностей, зокрема не дає можливості дітям з приєднаних територій відвідувати гуртки та заняття у місті, а у селах закладів позашкільної освіти немає. В загальному підсумку, жителям громади потрібно не так багато: всього-на-всього людські умови існування, які на селі майже відсутні.

Підбиваючи підсумок проведених зустрічей, секретар міської ради Наталія Іваньо зазначила, що люди хочуть жити у селі та зацікавлені у його розвитку.

«Сьогодні життя у селі не можна назвати комфортним. Потрібно у комплексі розглядати питання розвитку на цих територіях. Це і транспортне сполучення, і надання якісних медичних, освітніх, культурних  та соціальних послуг, і розвиток малого підприємництва на цих територіях для створення робочих місць. Реалізація таких заходів повинна здійснюватись не лише коштом місцевого бюджету. Аби створити реальні умови для розвитку сільських територій, фінансування повинне надходити і за обласними, і за державними програмами».

Заплановано ще два цикли зустрічей на приєднаних територіях. За підсумками півріч керівництво громади звітує про хід виконання бюджету, а також будуть визначені задачі на 2023 рік.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

44

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

21

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію