• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді відзначили свято Водохрещі

eye

722

19.01.2022 13:23

RSS

img

Богоявлення, Водохреща, або ж, як кажуть у народі, Йордан завершує цикл зимових християнських свят. Ще зранку 19 січня у всіх храмах Покровської громади відбулись урочисті богослужіння. Чин освячення води пройшов і на Лисогірській греблі. 

Святкову службу з освячення водойми провів благочинний Покровського округу протоієрей Олександр Кондратюк разом з настоятелем Свято-Василівського храму селища Шевченко протоієреєм Іоаном Утяцьким. Окропивши вірян святою водою, вони побажали усім міцного здоров'я та Божого благословення: «Бажаю, щоб Господь у подальшому укріплював ваші духовні сили і дарував благословення бути стійкими у вірі, любити близьких, свою родину та рідне місто» - звернувся до присутніх Олександр Кондратюк.

Аби взяти участь у святковому богослужінні, до селища Шевченко завітали представники Покровської міської ради разом з очільником міста Русланом Требушкіним: «Сьогодні увесь православний світ відзначає свято Хрещення Господнього. Приємно бачити, що на водоймищі зібралося багато людей, які занурюються в ополонку або просто спостерігають за процесом очищення. Хочу усім побажати міцного здоров’я та сили духу». 

Для охочих зануритись в освячену воду вже традиційно на Лисогірський греблі за підтримки компанії «Метінвест Покровсквугілля» та Покровської міської ради були організовані перевдягальні, пункт обігріву, гарячі напої, чергування медиків та рятувальників. 

«Ми заздалегідь підготувались до святкування Водохрещі. Прочистили та посипали доріжки, у водоймі зробили кілька ополонок, які облаштували сходинками. Все - для зручності мешканців нашої громади», - зауважив директор бази відпочинку «Лисогірська гребля» ШУ «Покровське», депутат Покровської міської ради від партії «Порядок» Анатолій Федоров.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

40

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

29

Новини громад

16 травня 2024 15:17

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

78

Новини громад

16 травня 2024 14:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію