• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати почали підготовку до сесії: відбулось засідання депутатської комісії з гуманітарних питань

eye

1581

17.01.2022 19:04

RSS

img

17 січня депутати Покровської міської ради обговорили питання соціального захисту, культури та духовності. Засідання постійної депутатської комісії відбулось за участю секретаря міськради Наталії Іваньо та представника Громадської ради Олександра Ситнікова. 

На початку засідання присутні розглянули ряд соціальних питань – внесення змін до програми «Покровськ-територія підтримки», Положення щодо надання одноразової матеріальної допомоги громадянам за рахунок коштів місцевого бюджету та Порядку організації оздоровлення та санаторно-курортного лікування для пільгових категорій населення.
 
За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, розмір одноразової матеріальної допомоги на лікування важкохворих мешканців громади буде збільшено. Отримати кошти можуть люди, які перенесли складні операції, хіміотерапію або перебувають на стаціонарному лікуванні. На такі потреби з міського бюджету планується направити 5 мільйонів гривень.

Також пояснила очільниця УСЗН і зміни в організації оздоровлення ветеранів та дітей війни: «Відтепер отримати путівку на санаторно-курортне лікування можна буде, звернувшись до нашого Управління. Пільговики матимуть змогу відпочити 17 днів у санаторії або 10 днів у профілакторії».

Ознайомили членів комісії з гуманітарних питань і з механізмом участі у Громадському бюджеті. 
 
«З 1 лютого ми готові приймати проєкти від мешканців Покровської громади. Напрямки можуть бути різними: спорт, культура, освіта або інші, соціального характеру. Наприклад, можна подати заявку на встановлення пам’ятного знаку Героям АТО або Героям Небесної Сотні. Ми вже розробили зразки документів, які необхідно заповнити для участі у програмі. Від мешканців ми чекаємо лише одного – ініціативи», - зазначив начальник Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міської ради Олександр Добровольський. 

Для організації та впровадження Бюджету участі у Покровську вже створено координаційну раду у складі 11 осіб – представників Громадської та Молодіжної рад, муніципалітету та депутатського корпусу. 

На реалізацію проєктів, які отримають найбільшу кількість балів, з міського бюджету вже виділено 3 мільйони гривень.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію