• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

22 січня – День Соборності України

eye

1711

22.01.2022 09:00

RSS

img

22 січня в Україні будуть відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України.

День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки й Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалась повна незалежність УНР.

Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані показати саме його. Мабуть, найбільш знаковий з таких відбувся в 1990 році та отримав назву «Живий ланцюг». Тоді люди вишикувалися «ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у такій акції взяли до трьох мільйонів людей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Розвиток комунальної сфери громади: триває перехід від ФОП до комунального підприємства

За участі начальника Покровської МВА Сергія Добряка та його заступника Олексія Стебеля відбулася робоча зустріч з працівниками ФОП «Бойко» і ФОП «Ковальчук».

eye

9

Громада 1

19 березня 2024 10:50

Благодійники зі Швеції доставили до Покровська допомогу для соціально вразливих груп

Благодійний фонд "Support for Ukraine – Manifestations and Aid Collection in Helsingborg" передав Покровській громаді засоби особистої гігієни: дорослі памперси, пелюшки та урологічні прокладки.

eye

14

Громада 1

19 березня 2024 09:56

Забезпечення безпеки та розвиток пасічництва: обговорення на нараді в Покровській військовій адміністрації

під головуванням начальниці відділу з питань агропромислового розвитку в Управлінні земельних ресурсів та агропромислового розвитку Покровської військової адміністрації Ольги Богачової відбулась робоча нарада з власниками пасік.

eye

25

Громада 1

18 березня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію