• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

З лабораторією та розподіленням потоків пацієнтів: завершується реконструкція амбулаторії №3

eye

1136

13.01.2022 13:41

RSS

img

Створення сучасних та комфортних умов у медичних закладах Покровської громади – одне з першочергових завдань місцевої влади. Активними темпами йде реконструкція ЦПМСД і оснащення його підрозділів, серед яких – амбулаторія №3, що у мікрорайоні «Шахтарський». Якість та обсяг вже виконаних ремонтних робіт сьогодні «на місці» перевірили очільник Покровська Руслан Требушкін, заступниця міського голови Маргарита Ідрісова та директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Інеса Остряніна. 

У жовтні, після повної реконструкції правого крила амбулаторії, підрядники почали ремонт другої частини медзакладу.

«Повністю до цегли збивали штукатурку, переклеювали шпалери, фарбували стіни, монтували стелю, зробили щитову та санвузли. Щоденно в амбулаторії працює до 20 будівельників. 95% робіт вже виконано. Сподіваємось, через кілька тижнів ремонт буде закінчено», - розповів головний інженер підрядної організації Валерій Сметанкін. 

За словами директорки ЦПМСД Інеси Остряніної, вартість ремонтних робіт склала близько 2,5 мільйонів гривень. За ці кошти передбачений ремонт не лише існуючих приміщень. Планується, що саме у лівому крилі амбулаторії з’явиться лабораторія, конференц-зала, «червона» та «зелена» зони для розподілу потоків пацієнтів. Буде також окрема вхідна група для маломобільних верств населення. Вести прийом будуть 5 сімейних лікарів. Працюватимуть кабінети, де робитимуть календарні щеплення для дітей та вакцинуватимуть усіх охочих від COVID-19. 

«Слід зазначити, що підрядник якісно виконує поставлену перед ним задачу. А вона дуже проста – створення комфортних умов як для прийому пацієнтів, так і для роботи лікарів. Дуже важливо, щоб пацієнти, звертаючись до сімейних лікарів, вже на порозі відчували турботу про себе. Бачу, що в нас почалася системна робота в даному напрямку, ремонт просувається досить швидкими темпами і якісно, тож оновлені приміщення прослужать громаді не один рік. І не менш важливо, що крім стін передбачено також оновлення медичного обладнання. Це якісно новий розвиток матеріально-технічної бази первинної ланки системи охорони здоров'я у нашій громаді», - зауважив Покровський міський голова Руслан Требушкін. 

Ще наприкінці минулого року у Покровську була прийнята одна з ключових програм розвитку громади – «Доброзичлива медицина», мета якої – забезпечення сучасного рівня надання медичних послуг місцевим мешканцям та створення комфортних умов для роботи медиків. Уже запрацювала і програма залучення фахівців дефіцитних спеціальностей до місцевих закладів охорони здоров’я. Двоє лікарів отримали квартири від міської ради. 

«2022 рік у Покровську оголошений роком реконструкцій амбулаторій, які є фронт-офісами медицини. Саме сюди, до первинної ланки, по допомогу звертаються більшість мешканців нашої громади. Ми значно покращили оснащення матеріально-технічної бази медзакладів, виконали ремонт правого крила третьої амбулаторії та вже закінчується реконструкція іншої половини будівлі. Ми не лише перефарбовуємо стіни, а змінюємо загальну філософію надання медичних послуг. Мешканці повинні бути задоволені прийомом», - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. 

Крім того, вона зазначила, що реконструкція відбувається за кошти, зароблені амбулаторією в рамках договору з НСЗУ, і звернулась до очільника міста з пропозицією винести на розгляд депутатів міської ради питання щодо виділення фінансування на оновлення вхідної групи та благоустрій території медзакладу. 

«Щоб остаточно оновити вигляд усієї амбулаторії, треба провести також реконструкцію фасаду і зробити додаткові місця для паркування. Гадаю, після закінчення ремонту лівого крила доопрацюємо проєкт, щоб було і комфортно, і естетично», - підбив підсумки візиту до амбулаторії №3 Покровський міський голова Руслан Требушкін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

7

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

54

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію