• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Нарада під головуванням секретаря міської ради: пошук вирішення земельних питань

eye

1241

13.01.2022 08:42

RSS

img

Керівники Департаменту фінансово-економічної політики Олександр Добровольський та Управління активами міської ради Олена Лафазан, депутатка від ПП «Порядок» і заступниця голови постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Галина Гаврильченко та начальниця відділу юридичного забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів Вікторія Пишна обговорили ситуацію щодо земельних питань, які не отримали підтримки депутатів на сесійних засіданнях. Таких на сьогодні вже 62. 

Проєкти рішень, що виносять на розгляд депутатів, містять  відмову у наданні дозволу на розробку землевпорядної документації через відсутність у громаді розробленої та затвердженої у встановленому порядку містобудівної документації, що є основною вимогою статті 24 Земельного кодексу. 

У першу чергу це завдає клопоту селянам, які звертаються за правом безоплатного  отримання 2 га землі, норми  на які прописані у статті 121 Земельного кодексу.

Секретар міської ради Наталія Іваньо особисто контролює процес вирішення цього питання. 

«Це наша громада, наші люди. І ми, дійсно, дуже хочемо знайти рішення цієї задачі, аби у всiх мешканців, і перш за все  сільських територій, була змога отримати наділи та або самостійно займатися на цій землі господарством, або здавати ділянку в оренду - зазначила Наталія Іваньо.  Це актуально ще й тому, що з липня минулого року набрав чинності Закон України про продаж земель сільгосппризначення не лише громадянам України, а й  на другому етапі -  іноземцям. Ми будемо повторно звертатися до членів постійної депутатської комісії із земельних питань, щоб визначити порядок, за яким ми будемо діяти під час розгляду таких питань». 

Учасники наради вирішили ті земельні питання, які відповідають вимогам законодавства, повторно винести на чергове пленарне засідання, а також розробити порядок вирішення питань, які не відповідають вимогам ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та розглянути їх на засіданні постійної профільної комісії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію