• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Нарада під головуванням секретаря міської ради: пошук вирішення земельних питань

eye

1181

13.01.2022 08:42

RSS

img

Керівники Департаменту фінансово-економічної політики Олександр Добровольський та Управління активами міської ради Олена Лафазан, депутатка від ПП «Порядок» і заступниця голови постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Галина Гаврильченко та начальниця відділу юридичного забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів Вікторія Пишна обговорили ситуацію щодо земельних питань, які не отримали підтримки депутатів на сесійних засіданнях. Таких на сьогодні вже 62. 

Проєкти рішень, що виносять на розгляд депутатів, містять  відмову у наданні дозволу на розробку землевпорядної документації через відсутність у громаді розробленої та затвердженої у встановленому порядку містобудівної документації, що є основною вимогою статті 24 Земельного кодексу. 

У першу чергу це завдає клопоту селянам, які звертаються за правом безоплатного  отримання 2 га землі, норми  на які прописані у статті 121 Земельного кодексу.

Секретар міської ради Наталія Іваньо особисто контролює процес вирішення цього питання. 

«Це наша громада, наші люди. І ми, дійсно, дуже хочемо знайти рішення цієї задачі, аби у всiх мешканців, і перш за все  сільських територій, була змога отримати наділи та або самостійно займатися на цій землі господарством, або здавати ділянку в оренду - зазначила Наталія Іваньо.  Це актуально ще й тому, що з липня минулого року набрав чинності Закон України про продаж земель сільгосппризначення не лише громадянам України, а й  на другому етапі -  іноземцям. Ми будемо повторно звертатися до членів постійної депутатської комісії із земельних питань, щоб визначити порядок, за яким ми будемо діяти під час розгляду таких питань». 

Учасники наради вирішили ті земельні питання, які відповідають вимогам законодавства, повторно винести на чергове пленарне засідання, а також розробити порядок вирішення питань, які не відповідають вимогам ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та розглянути їх на засіданні постійної профільної комісії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

90

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію