• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Міський голова взяв під патронат дитячий будинок сімейного типу родини Кошарних

eye

1577

06.01.2022 10:34

Новини громад

img

Подружжя В’ячеслава та Людмили Кошарних, маючи власних двох доньок, прийняли у свою дружню родину ще чотирьох дівчаток та двох хлопчиків. І напередодні свята Різдва Христового до них на святкування новосілля із подарунками та солодощами завітав міський голова Руслан Требушкін. 
Зустрічали очільника міста вже у новому будинку, який заздалегідь було придбано саме для дитячого закладу родини Кошарних. 

«Приємно, що сьогодні наша держава все більше приділяє уваги розвитку сімейних форм виховання діточок, позбавлених батьківської любові. Покровська громада також активно працює у цьому напрямку. На сьогодні в нашому місті на обліку перебуває 201 дитина, яка з тих чи інших причин залишилася без мами і тата. Більшість із них - 165 осіб - взяті під опіку. Створено також 1 прийомну сім'ю, де виховують 2 дітей, та 4 будинки сімейного типу, в які влаштовано 34 дитини», - зазначив Руслан Требушкін. 

Також він зауважив, що велика підтримка у питаннях опіки надходить від голови Донецької ОДА Павла Кириленка та Покровської міської ради, які роблять все задля благополуччя дітей, позбавлених батьківської опіки.

Так, простору двоповерхову садибу у селі Гнатівка для дитячого будинку сімейного типу Кошарних купили на умовах співфінансування - за кошти державного та міського бюджетів. Її вартість – майже 4 мільйони гривень. Оселя повністю впорядкована, обладнана сучасною побутовою технікою та меблями. Є також велика земельна ділянка із садом та городом, у дворі – гараж та літня кухня. 

«Тут є все для комфортного проживання. Дуже сподіваємося, що в цьому будинку завжди пануватиме порозуміння і лунатиме дитячий сміх. Родина дуже гарна, і я вірю, що саме тут діти отримають любов та турботу, якої їм так не вистачало», - зауважила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Разом із представниками влади на новосілля до будинку Кошарних завітав і протоієрей Іоан Утяцький, який провів чин освячення будинку та благословив родину: «Дуже добре, що батьки взяли на себе таку велику відповідальність і готові дарувати турботу дітям. Це люди з великим серцем. Бажаю усій родині божого благословіння, здоров’я та сил».

Людмила Кошарна зазначила, що любов до дітей у неї змалку, і своє життєве призначення вона бачить саме у їх вихованні. 
«Ми з чоловіком маємо двох рідних дітей. Півтора роки тому в нашій родині з`явилась перша прийомна дівчинка. Сьогодні ми виховуємо вже вісьмох дітей і дуже радіємо, коли лунає їхній сміх та коли вони разом чимось зайняті. З нетерпінням чекаємо на весну, щоб більше часу проводити на свіжому повітрі. Щиро вдячні усім службам, які допомагали нам у створенні будинку сімейного типу. Ми щасливі», - розповіла пані Людмила.

Входини до нової оселі відзначили чаюванням разом із почесними гостями. Очільник Покровської громади Руслан Требушкін пообіцяв і надалі підтримувати дитячий будинок сімейного типу родини Кошарних, узявши його під особистий патронат.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

52

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію