• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Усі споживачі електроенергії у новорічні свята мають бути зі світлом і теплом, – Держенергонагляд

eye

299

30.12.2021 11:33

RSS

img

Новий рік – свято чудес, гарного настрою та незабутніх вражень. Під час новорічних свят збираються разом рідні, близькі люди, діляться один з одним радістю, любов’ю і теплом. Але у морози позитивні емоції, затишок і комфорт неможливий без світла. Відповідно до вимог розділу V Кодексу системи розподілу та нормативно-технічних документів безпечну, надійну й ефективну експлуатацію систем розподілу електричної енергії забезпечують оператори системи розподілу (далі – ОСР).

У зв’язку з тим, що до Держенергонагляду надходять численні звернення від споживачів щодо частих і тривалих відключень електричних мереж, через які здійснюється розподіл електроенергії до їх помешкань та з метою забезпечення якісного, надійного і безпечного постачання електричної енергії споживачам під час новорічних свят Держенергонагляд рекомендує ОСР утриматись від проведення планових ремонтних робіт на об’єктах електроенергетики і не припиняти розподіл електричної енергії до житлових будинків споживачів на період починаючи з 29 грудня 2021 року до 19 січня 2022 року включно.

Крім того, Держенергонагляд рекомендує ОСР не проводити планові перемикання в електроустановках при низьких температурах. Згідно з пунктом 13 Правил виконання оперативних перемикань в електроустановках мінімальна від’ємна температура повітря, за якої можливе виконання планових перемикань в електроустановках, має бути зазначена в місцевих інструкціях з урахуванням кліматичних умов, характеристик устаткування, що їх гарантує виробник, та його поточного стану.

Водночас Держенергонагляд пропонує ОСР розмістити на власних офіційних вебсайтах інформацію щодо непроведення у період новорічних свят планових робіт на об’єктах електроенергетики, які були заплановані на цей період.

У випадку аварійного відключення електричної енергії ОСР повинні невідкладно оприлюднити інформацію на власному вебсайті (повідомити користувачів) щодо очікуваного терміну/строку усунення причин аварійного відключення та дати (часу) введення обладнання в роботу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

84

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

62

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

73

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію