• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До дня народження Данила Шумука у Покровську відбувся меморіальний захід

eye

949

31.12.2021 11:34

Новини громад

img

Данило Шумук - видатна людина, громадський діяч, борець за волю і долю України. Був учасником українського руху опору та членом-засновником Гельсінської Групи у місцях позбавлення волі, брав активну участь у бойових діях Другої світової війни, був членом Об'єднання українських письменників «Слово». З 89 років, що йому відміряла доля, понад сорок - провів у таборах: польських, німецьких та радянських. 

Останні роки свого життя Данило Шумук провів у Покровську. І на будинку, де мешкав видатний українець, за сприяння міської влади у 2019 році була встановлена меморіальна дошка. Саме біля неї відбувся пам’ятний захід до дня народження відомого дисидента. Вшанувати його прийшли представники влади, громадськості та військові. 

Голова Наукового історико-краєзнавчого об'єднання «Спадщина» Павло Білецький зазначив, що видатна постать Данила Шумука надихнула активних городян на створення туристичного маршруту з національно-патріотичним змістом.

«Покровськ - не тільки місто шахтарів та залізничників, але й місто, що пов’язане зі споконвічною боротьбою українського народу за незалежність, - зазначив Павло Білецький. - Майбутній маршрут буде починатися у центрі Покровська, від встановленого згодом пам’ятного знаку українському козацтву, пролягатиме через вулицю Поштова через кав’ярню, на місці якої була квартира, де жив Данило Шумук, і закінчиться на місці запланованого меморіалу сучасним захисникам України у мікрорайоні «Південний».

Цю ідею палко підтримав голова Донецької обласної організації НСКУ Валерій Романько. 

Під час пам’ятного заходу настоятель Покровського храму святого Юрія Української греко-католицької церкви Роман Демко освятив меморіальну дошку, до якої після урочистої частини присутні поклали квіти.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію