• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На приєднаних територіях Покровської ТГ тривають обговорення бюджету

eye

1052

30.12.2021 14:46

Новини громад

img

Керівники Покровської громади відвідали найвіддаленіші Срібненський та Новоєлизаветівський старостинські округи, аби обговорити з мешканцями пріоритетні напрямки фінансування на наступний рік.

На початку зустрічі міський голова Руслан Требушкін розповів про плани щодо розвитку приєднаних територій, серед яких - інвентаризація та переоцінка землі, від оренди якої громада може отримати близько 20 млн грн.

За словами начальника Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами міської ради Олександра Добровольського, старостинські округи приносять до бюджету громади 79,2 млн. грн. 

Срібненський округ є дотаційним – бюджет поповнює лише на 4,2 млн. грн. при витратах на його утримання у сумі 6,5 млн.грн. Натомість Новоєлизаветівський округ – самодостатній, видатки вкладаються у суму прибутків – 5,2 млн.грн. Але бюджет розвитку кожного округу – приблизно однаковий і становить майже 600 тисяч гривень. 

Мешканці сіл озвучували схожі проблеми, які, на їхню думку, потребують негайного фінансування: ремонт доріг, налагодження централізованого водопостачання та оновлення сільських клубів. Скаржились і на відсутність аптек, реформу АТ «Укрпошта» та якість обслуговування електромереж.

Також турбує селян відсутність роботи, через що молодь виїжджає до міст. 

«Урбанізація набирає обертів, і до 2050 року прогнозують зникнення сіл. Ми можемо вплинути на це єдиним способом - зібратися в ініціативні групи та визначитися, що конкретно ми можемо змінити у старостинському окрузі чи селі, аби отримувати дохід і були створені робочі місця, - зазначив Руслан Требушкін. - Ми готові вам допомогти по будь-яким питанням в рамках діючого законодавства та разом з депутатським корпусом прийняти програми, які будуть спрямовані на розвиток сільських територій. Але ми чекаємо ініціативи від вас, адже ви краще знаєте, чого ви хочете і заради чого будете працювати». 

Підсумовуючи зустріч, секретар міської ради Наталія Іваньо подякувала присутнім за активність та зазначила, що така форма спілкування важлива для якісного впровадження децентралізації.

«На таких зустрічах ми бачимо нагальні проблеми наших територій. Спільно ми повинні приймати рішення про залучення грошей, шукати альтернативні шляхи їх надходження. Рік показав, які є слабкі місця і на що треба звернути увагу, - звернулась до присутніх Наталія Іваньо. - Кожне село по-різному фінансово спроможне, але завдяки бюджету розвитку ми кожного року будемо вирішувати по одному глобальному питанню, і через п’ять-десять років вийдемо на сталий розвиток громади». 

Представники влади та мешканці округів запланували у лютому чергову зустріч, аби визначити галузі, на які будуть направлені бюджетні кошти.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

10

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

13

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

23

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію