• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Оголошення про громадські слухання щодо перепрофілювання (зміни типу) Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом

eye

1165

30.12.2021 13:08

RSS

img

На виконання рішення виконавчого комітету Покровської міської ради Донецької області від 18.11.2021 № 533 «Про організацію та проведення громадських обговорень», відповідно до Статуту територіальної громади міста Покровська Донецької області, затвердженого рішенням Покровської міської ради від 20.10.2016 № 7/21-5 «Про затвердження Статуту територіальної громади міста Покровська Донецької області»:

1. Провести громадське обговорення у формі громадських слухань щодо перепрофілювання (зміни типу) Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області» 06 лютого 2022 о 14-00 години у приміщенні Комунального закладу «Новоєлизаветівський сільський клуб», за адресою: с. Новоєлизаветівка, вул. Широка б. 36 б.

2. На обговорення виноситься ПРОЄКТ РІШЕННЯ Покровської міської ради «Про зміну назви та перепрофілювання (зміни типу) Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області», а саме у Новоєлизаветівський заклад дошкільної освіти № 23 «Журавлик» Покровської міської ради Донецької області.

3. Мета: врахування думки жителів Новоєлизаветівського старостинського округу Покровської міської територіальної громади Покровського району Донецької області щодо перепрофілювання (зміни типу) Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області.

4. Обґрунтування. Міністерством освіти і науки поставлено на одне з ключових місць питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості, в період реформ. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому чимало закладів освіти стали напівпорожніми. Найгостріше проблема малокомплектності проявляється у сільській місцевості.

Мова йде про оптимізацію мережі навчальних закладів.

Її мета не в тому, щоб перекрити дітям доступ до отримання знань, а насамперед у тому, щоб дати школярам порівняно належні умови для навчання — тобто школу, в якій є теплий клас, нормальна їдальня, спортивна зала і головне – високий рівень освіти. Адже не можна надати якісну освіту у школі, де навчається мала кількість дітей, чи розпорошувати бюджетні кошти, виділені на освітянську галузь, на утримання шкіл з неповними класами. Перед місцевою владою постає питання: утримувати ці школи (за опалення, електроенергію та зарплати технічного персоналу, громада платить із власного бюджету), чи перевести дітей до більших шкіл та забезпечити там кращі умови навчання завдяки вивільненим коштам.

Різниця між річною вартістю навчання дитини у класі з середньою чи малою кількістю учнів сягає кілька десятків тисяч гривень. Незалежно від кількості учнів, громада сплачує зі свого бюджету однакові кошти за опалення, електроенергію, воду і роботу технічного персоналу. Чим менше учнів — тим більша частка цих витрат припадає на кожного з них. Адже освітня державна субвенція виділяється з розрахунку на кожну дитину.

Показник наповнюваності Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти

І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області є незмінно низьким.

Потужність закладу складає 200 учнів.

У 2020/2021 навчальному році у закладі працюють 7 педагогічних працівників. Навчалось 22 учні, що свідчить про низький соціальний попит громади старостинського округу на освітні послуги.

Потужність дошкільного підрозділу 45 вихованців. На сьогоднішній день у закладі функціонує одна різновікова група, кількість дітей за списком – 15, середнє відвідування -8.

Питання не лише у коштах, але й якості освіти, яку отримують учні таких шкіл. Напівпорожні школи у селах суттєво програють: у них зазвичай немає новітнього обладнання, бракує професійних вмотивованих учителів, одна людина викладає одразу декілька предметів.

На даний час четверо вчителів Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області працюють у Срібненському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. А.Г.Черненка з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області, 3 – у Новотроїцькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Покровської міської ради Донецької області.

14 учнів (за заявою батьків) переведені та навчаються у Новотроїцькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Покровської міської ради Донецької області; 7 учнів у Срібненському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. А.Г.Черненка з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області; один учень навчається у м.Покровську.

Відділом освіти Покровської міської ради Донецької області організований підвіз вчителів та учнів до зазначених закладів освіти шкільним автобусом. та в зворотному напрямку.

15.09.2021 Покровською міською радою було прийнято рішення № 8/16-8 «Про призупинення освітнього процесу шкільного підрозділу Новоєлизаветівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області» завдяки якому за вересень-грудень 2021 року було зекономлено бюджетних коштів у сумі 207,9 тис. грн.

Отже, саме забезпечення якості освітніх послуг є одним з головних критеріїв, за якими українське суспільство буде оцінювати успішність освітніх реформ в Україні.

5. Організатор та ініціатор громадських слухань: відділ освіти Покровської міської ради Донецької області.

Відповідальна особа – начальник відділу освіти Покровської міської ради Донецької області Воротинцева Любов Іванівна.

Контактний тел.: 0623 521224.

Усі пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються в усній та письмовій формі до 15:00 год. 03 лютого 2022 року за адресою: м.Покровськ, вул. Поштова, 14, електронна адреса: gorono@i.ua.

Наголошуємо, що у громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території громади, в межах якої проводяться громадські слухання. Отже, бажаючі брати безпосередню участь у громадських слуханнях мають пред’явити відповідні документи, в яких зазначено, що місцем проживання є населені пункти Новоєлизаветівського старостинського округу.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

21

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

64

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

25

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію