• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Профорієнтація – зроби свідомий вибір

eye

276

16.09.2021 10:09

Загальні новини

img

На сьогоднішній день в Донецькій області склалася ситуація, коли значна кількість підприємств відчуває гостру потребу в кваліфікованих працівниках, а сотні випускників навчальних закладів не можуть знайти себе на ринку праці. Дисбаланс на регіональному ринку праці формується вже на етапі вибору молоддю майбутніх професій без урахування потреб роботодавців. Саме тому профорієнтаційні заходи Покровського міського центру зайнятості Донецької області спрямовані на підвищення мотивації учнівської молоді до вибору актуальних на підприємствах регіону професій.

10 вересня фахівці з профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області провели виїзну акцію для учнів 8-11 класів Шевченківської ЗОШ №33 І-ІІІ ступенів Покровської міської ради.

Старшокласники взяли участь у бесіді «Пізнавай. Розмірковуй. Обирай.», ознайомились із професіями, що найбільш користуються попитом на регіональному ринку праці. Учні також отримали інформацію про мобільний додаток «Центр професійної орієнтації» та про можливість проходження безкоштовного профорієнтаційного тестування на платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

Для оцінки професійної направленості майбутні випускники пройшли тестування (по Є.О. Климову) та отримали поради щодо майбутньої кар’єри.

З метою формування підприємницьких ініціатив та обговорення шляхів їх реалізації, учнів ознайомили з компетенціями, необхідними для активної діяльності у нових ринкових умовах та послугами служби зайнятості для підтримки підприємництва.

Дякуємо учням за активну участь та чекаємо на нові зустрічі!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

9

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

35

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

52

Новини громад

02 липня 2024 19:53

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію