• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У рамках проєкту «Моє місто» Покровський СЮТ отримав сучасне обладнання

eye

823

23.12.2021 16:17

RSS

img

У Покровську презентували передостанній з 28 проєктів, що стали переможцями конкурсу «Моє місто», організованому ГО «Покровська платформа спільних дій» за підтримки компанії Метінвест.

Завдяки реалізації свого проєкту «Технотворчість» місцева Станція юних техніків отримала настільний фрезерний верстат з числовим програмним керуванням.

«Цей станок потрібен нам для виготовлення запчастин, пресформ. Його можна також використовувати для створення пазлів чи новорічних іграшок. Є можливість відтворити як двох-, так і тривимірну модель. Отже, новий агрегат стане у пригоді не тільки для хлопчиків з гуртків автомоделювання, а й для дівчат, що займаються рукоділлям», - розказав керівник гуртків автомоделювання Валерій Журко.

Як зазначила автор проекту, заступник директора Станції юних техніків Ольга Мірошниченко, вартість проєкту - 115 тисяч гривень. Власним коштом колектив СЮТ зробив ремонт у майстерні та придбав комп'ютер, що передає завдання на верстат. Тепер діти можуть самостійно, за індивідуальними ескізами, виготовляти деталі будь-якого рівня складності, розвивати фантазію та відточувати техно-майстерність.

«Завдяки підтримці великого бізнесу – компанії «Метінвест» - вихованці гуртків зможуть ознайомитися з роботою цього точного обладнання, підвищиться їхній інтерес до занять, а деякі, можливо, навіть визначаться з майбутньою професією», - зазначив директор ГО «Покровська платформа спільних дій» Михайло Катеринчак.

Сьогодні у Станції юних техніків активно розвивають 17 різних напрямків: оригамі, виготовлення сувенірної продукції, картинг, авто- і судномоделювання та інші. Відвідують гуртки понад 600 дітей віком від 4 років.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію