• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вісімнадцять проєктів конкурсу «Громада своїми руками» змінюють життя в Курахівській громаді

eye

705

21.12.2021 13:55

RSS

img

Завдяки активним мешканцям і конкурсу «Громада своїми руками» в Курахове та інших містечках громади реалізовано 18 проєктів. Майже всі проєкти мають інклюзивне спрямування.

Акцент на безбар’єрність — це головний фокус «Громади своїми руками» в цьому році. Тож тепер у нас є перша в Курахове інклюзивна кімната, де можуть творчо розвиватися діти з інвалідністю. Дітям з особливими освітніми потребами також досяжним є заняття спортом на безпечному для них просторі для маленьких скалолазів в гуртку «Only up». Нові сучасні креативні дитячі майданчики на свіжому повітрі або ж на території дитячих садочків з’явилися в селищі Трудове, Новоселидівка, Роя, смт Гостре та в місті Гірник.

 «Для більш старшого віку дітей, що навчаються в школах та гімназіях, за рахунок грантів та завдяки їх ініціативним батькам вдалося облаштувати нові спортивні локації в навчальних закладах. Спортивне обладнання з’явилося в Курахівській  школі №2, в Новоселидівській та в Курахівській гімназіях. А в школі №5 міста Курахове акцент зробили на smart-клас, де вивчають англійську без кордонів. Ще два проєкти — допомога Молодіжним центрам. До того ж в селище Дачне «Лідер-Хаб» відкрили, як то кажуть, з нуля», – розповідає Сергій Запорощенко з «Курахівського центру місцевого економічного розвитку», що займається адмініструванням конкурсу. 

За гранти конкурсу подбали й про безпеку дорослих — в місті Гірник допомогли облаштувати відділок  для поліцейських офіцерів громади, що поєднують функції дільничного, інспектора ювенальної превенції та патрульної поліції. 

«ДТЕК Енерго поділяє цінності суспільства та допомагає розвитку громад. Всі проєкти, що запропонувала громада є важливими, тож ми охоче підтримуємо ініціативу активних мешканців. Особливо їх прагнення до створення безбар’єрної середи», – зазначив Станіслав Валантір, директор ДТЕК Курахівська ТЕС. 

У 2021 році участь у конкурсі взяли 32 громади в 11 областях України. Компанія отримала 667 конкурсних заявок. Серед переможців – ініціативи у соціальній сфері, екології й енергоспоживанні, охороні здоров’я, спорті, благоустрою міст і селищ, а також співпраці між громадами. Особливий акцент у цьому році конкурс зробив на створення безбар'єрного середовища, на інклюзивності в широкому сенсі. Принципи безбар’єрності стали частиною 60% програм та ініціатив, які направляли громади й волонтери на конкурс.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

77

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

58

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

62

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію