• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До уваги підприємств, установ, організацій та ФОП які є власниками стаціонарних джерел забруднення

eye

776

20.12.2021 13:56

RSS

img

Згідно з вимогами чинного законодавства, суб’єкти господарювання, які є власниками стаціонарних джерел забруднення (у тому числі побутових котлів), можуть здійснювати викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря лише після отримання відповідного дозволу (стаття 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”).

Дозвіл на викиди дає право суб’єктам господарювання експлуатувати стаціонарні джерела забруднення (у тому числі побутові газові чи твердопаливні котли, які віднесені до третьої групи стаціонарних джерел забруднення) за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів протягом визначеного в дозволі терміну.

Видача дозволу суб’єкту господарювання, об’єкт якого відповідно до законодавства належить до другої або третьої групи, здійснюється Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації (вул.Богдана Хмельницького, 6,  м. Краматорськ, Донецька область, 84313, тел. 095-644-25-25)

Нормативно-правові акти, якими регламентується видача дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами:

– Закон України “Про охорону атмосферного повітря”;

– Постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 №302 „Про затвердження Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності, які отримали такі дозволи”.

Документи розглядаються Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

Перелік необхідних документів:

І. Заява (згідно зі зразком)

ІІ. Перелік документів, що додаються до заяви:

1. Звіт по інвентаризації викидів забруднюючих речовин на підприємстві, який проведений згідно з вимогами «Інструкції про зміст та порядок складання звіту проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин на підприємстві» (затверджено наказом Мінекобезпеки України 10.02.1995 за №7, зареєстровано в Мінюсті України 15.03.1995 за №61/597).

2. Документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, які виготовлені згідно з вимогами «Інструкція про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців» (затверджено наказом Мінприроди України 09.03.2006 за №108, зареєстровано в Мінюсті України 29.03.2006 за №341/12215).

3. Копія повідомлення, розміщеного в місцевих друкованих засобах масової інформації, про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

4. Інформація на магнітному носії згідно з типовою формою XML.

5. Погоджувальна процедура:

ІІІ. Рішення Держпродспоживслужби щодо можливості видачі дозволу на викиди.

Платність (безоплатність) видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами: безоплатно

Строк, протягом якого видається дозвіл на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами: протягом 30 календарних днів з дня подання в установленому порядку заяви та документів на отримання дозволу.

Строк дії дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами, виданого суб’єкту господарювання:

  • об’єкт якого належить до другої групи – 10 років;

  • об’єкт якого належить до третьої групи – необмежений

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

38

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

42

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

25

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію