• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Даченському облаштовують новий медичний пункт

eye

967

15.12.2021 13:11

Новини громад

img

У Покровській громаді розпочалась реалізація програми щодо встановлення модульних медичних пунктів. Перший з них вже монтують у селі Даченське Лисівського старостинського округу.

Нове приміщення, передбачене для надання мешканцям громади медичних послуг, має площу близько 30 квадратних метрів, і складається з двох кімнат та санвузла.

«Наша спільна мета – створити комфортні умови як для медичних працівників, так і для їхніх пацієнтів. Ми звернулись до депутатів з проханням виділити близько 2 мільйонів гривень на придбання модульних конструкцій для медичних пунктів у селах. Сьогодні доставлено і встановлюється перший з них», - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

До медичного модуля підведені усі внутрішні комунікації, є водопостачання та будуть встановлені електричні обігрівачі.

За словами директорки Центру первинної медико-санітарної допомоги Інеси Остряніної, з переходом до нового приміщення медичний працівник вже не буде перейматись питанням опалення та підтримки температурного режиму: «Медичний працівник не повинен думати про те, де взяти вугілля, дрова, та що треба розтопити піч. Він має виконувати свої прямі обов`язки: надавати пацієнту якісну медичну послугу. Працюватимуть у пункті 2 спеціалісти – фельдшер та молодша медсестра. Цього цілком достатньо, щоб надати мешканцям першу медичну допомогу».

«Цей модуль дуже зручний в обслуговуванні. Не потрібно буде топити піч, всередині є санітарна кімната, якою зможуть скористатись як працівники медпункту, так і мешканці. Створені більш комфортні умови, і за це ми вдячні», - зауважила староста Лисівського старостинського округу Юлія Кабанець.

Крім встановлення медпункту, передбачений і благоустрій навколишньої території. Паралельно розглядається можливість переформатування будівлі колишнього ФАПу під житло для молодих спеціалістів, яких на сьогодні у селі не вистачає.

Загалом до кінця року модульні медичні пункти планують встановити у селах Горіхове, Звірове та Новоєлизаветівка.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

8

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

11

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах!

Шановні жителі громади! Покровська міська військова адміністрація закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

eye

8

Новини громад

24 квітня 2024 13:04

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію