• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Питання транспортного сполучення з віддаленими селами обговорили керівники громади та старости

eye

611

10.12.2021 13:09

Новини громад

img

З початку року до Покровська приєдналися 32 села. Є значно віддалені від територіального центру старостинські округи, де гостро стоїть питання транспортного сполучення. Особливо це стосується Срібененського та Піщанського округів. 

Про таку проблему в ході минулої апаратної наради повідомила староста Піщаного Альона Бражко. Аби обговорити цю ситуацію, Покровський міський голова ініціював робочу нараду за участю секретаря міської ради Наталії Іваньо, заступника міського голови Анатолія Зінченка, керівника відділу транспорту, старост та депутатів округів, що знаходяться в селах.

 

Секретар міської ради Наталія Іваньо зазначила, що однією із причин проблем у цій галузі є стан доріг, що поєднують села та місто. Ця мережа знаходиться на обласному обслуговуванні, а це означає, що ремонтувати їх коштом місцевого бюджету неможливо.

«Перевізники відмовляються працювати собі на збитки. Люди вимушено залишаються в ізоляції. Ми маємо обговорити труднощі у цій сфері і разом знайти шляхи їх вирішення», - розповіла Наталія Іваньо.

Як повідомив Анатолій Зінченко, у лютому відбудеться повторний конкурс на визначення перевізників у межах Покровська та Родинського. Попередній був скасований через технічну помилку. А ось із транспортним сполученням із старостинськими округами – ситуація дещо складніша. 

«Раніше конкурси по цим територіям проводила обласна адміністрація. Тепер це наша відповідальність. Зараз ми повинні самотужки, з нуля, розробити паспорти нових маршрутів та узгодити їх з патрульною поліцією», - пояснив Анатолій Зінченко. 

«Звернення на розробку нових маршрутів надійшли від сіл Піщане, Лисівка та Новопавлівка. Ми маємо скомплектувати комісію для обстеження майбутнього рейсу. Листи про виявлені недоліки направляємо дорожнім утримувачам. Без виправлення проблемних моментів паспорти маршрутів не затвердить патрульна поліція. Ми робимо зараз усе можливе, але це тривала процедура», - розповів очільник відділу транспорту Микола Федотов.

Анатолій Зінченко додав, що у громаді зараз працюють над укладанням тимчасових договорів, аби жителі віддалених сіл мали змогу приїхати до поліклініки чи в інших справах до міста. 

Не оминули увагою учасники робочої наради і можливість запровадження муніципального транспорту. 

«Перевізники не сплачують тих податків, які буде платити комунальне підприємство. При вартості проїзду 8 гривень перевізник заробляє, а муніципальне підприємство генерує збитки. Отже, проїзд у такому транспорті повинен бути на 20-25% дорожчим. Але ми вивчаємо досвід інших громад і розглядаємо можливість використання електротранспорту», - підсумував Покровський міський голова.




 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Мобільна допомога: в старостинських округах громади працюватиме виїзна бригада лікарів

У Покровській громаді постійно працюють над наближенням послуг до населення. Особливу увагу приділяють медичному обслуговуванню місцевих мешканців.

eye

8

Новини громад

24 квітня 2024 10:55

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

27

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

29

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію