• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вчителі Покровської громади отримали 48 ноутбуків для дистанційного навчання

eye

1677

09.12.2021 15:42

Новини громад

img

У межах реалізації спільного проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації  "Ноутбук кожному вчителю" сьогодні у Покровську сучасні ноутбуки отримали три навчальні заклади громади: ЗЗСО №9, Срібненьська та Піщанська школи. 

«Аби знизити негативний вплив «дистанційки» на якість навчання, за ініціативою Міносвіти і було започатковано проєкт «Ноутбук кожному вчителю». Для шкіл Покровської громади за кошти держсубвенції обласна влада придбала 48 ноутбуків. 38 з них передаємо вчителям 9-ї школи, адже вона визначена як опорна для учнів з сіл та не перший рік надає дистанційні освітні послуги дітям з інших країн та з тимчасово непідконтрольних Україні територій. Інші 6 поїдуть до Срібненської та ще 4 – до Піщанської шкіл. Розподілом техніки по школах займалося безпосередньо МОН», - повідомила, вітаючи освітян з отриманням нової техніки, заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. 

Як зазначили директори шкіл, нові потужні ноутбуки – це те, чого дійсно дуже не вистачало вчителям для забезпечення нормального освітнього процесу під час дистанційного навчання. Особливо це відчували у сільських школах. 

«Звичайно, в нашому навчальному закладі є комп’ютери, але вони давно застаріли, не забезпечують ні потрібної швидкості, ні потужності, яких вимагають новітні програми дистанційного спілкування. А завдяки цьому проєкту у нас з’явилися нові можливості і для розвитку вчителів, і для укріплення матеріально-технічної бази наших закладів», - зауважила директорка Срібненської ЗЗСО Марина Дудка. 

«Ми дуже вдячні за таку суттєву допомогу. З новою комп’ютерною технікою ми матимемо можливість надавати більш якісні освітні послуги, а це – найголовніше завдання, що завжди стоїть перед педагогами», - відзначила директорка школи №9 Валентина Рудик.

 «Для гарного результату діти і вчителі мають підтримувати тісний емоційний контакт. Новітні технології, звичайно, не можуть замінити справжнього живого спілкування, але дають змогу робити це на належному рівні», - додала керівниця ЗЗСО №4 Тетяна Кірсанова. 

Як повідомила заступниця начальника відділу освіти Покровської міської ради Анастасія Долга, закуплені для вчителів ноутбуки повністю відповідають технічним вимогам Міносвіти. Вона також зазначила, що забезпечення шкіл новою технікою – це ще один крок до цифровізації громади. 

«Будемо клопотати перед профільним міністерством про те, щоб такі ноутбуки отримали в усіх сільських освітніх закладах Покровської ТГ. Сподіваюся, що такий запит буде задовільнено, адже діти мають право на якісну освіту, незалежно від того, де вони живуть», - підсумувала приємну подію заступниця міського голови Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

46

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію