• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Париже, чекай! Наші йдуть! Юні модельєри та швачки театру моди «Дукач» отримали нове обладнання

eye

715

09.12.2021 11:56

RSS

img

Театр моди «Дукач», який діє у Покровському центрі творчості та дозвілля, було створено кілька десятків років тому. Тут є всі можливості для розвитку молоді у галузі одягу. Кожна дівчина чи хлопець може нафантазувати власні моделі, створити ескіз, навчитись професійно презентувати костюми і, звичайно, пошити їх власноруч. І якщо з фантазією та малюнками проблем немає, то ось створити якусь річ було важко. Адже у гуртку працювала лише одна швейна машина. Та й та постійно ламалася. Ситуацію допоміг виправити конкурс соціальних проєктів «Моє місто», який ось вже третій рік поспіль проводить ГО «Покровська платформа спільних дій» при підтримці компанії Метінвест.

«Ми склали проєкт «Швейне місто – місто дитячих мрій» навесні, - розповідає керівниця театру моди «Дукач» Вікторія Дворянчикова. – Нам пощастило перемогти і втілити у життя свою мрію – придбати обладнання для нашого гуртка. Тепер діти зможуть, не стояти в черзі до однієї машинки, спокійно працювати на сучасній техніці».

На переоснащення та модернізацію кабінету, де проходять заняття гуртка, пішло 96 тисяч грн. У майстерню закупили 5 новий швейних машин, 2 професійні та одну вишивальну машинки, праску з парогенератором, меблі. Діти шиють із задоволенням.

«На новеньких машинках дуже зручно працювати. Перш за все тому, що немає черг. Я вже пошила багато виробів. Мені дуже подобається. Я мрію навчитися добре шити і стати відомим дизайнером», - говорить Дарина Тригуб.

Веселині Ложковій – 9 років. Останні три вона відвідує театр мод «Дукач» Дівчинка зізнається, що їй більше подобається малювати і вигадувати ескізи одягу. 

«Дуже добре, що в нас є зараз такі машинки. Я зможу навчитися на них працювати, і це стане мені у пригоді в майбутньому», - розповідає дівчинка.

«Цей проєкт поєднав у собі освіту та творчість. Він спрямований на зайнятість дітей у вільний час. Це підтримка в їх професійному самовизначенні, - каже керівник соціальних проєктів ГО «Покровська платформа спільних дій» Юлія Боровик. – Ми хочемо, аби наші діти реалізували себе, як творчі особистості».

Реалізація соціальних проєктів конкурсу «Моє місто», який проводить ГО «Покровська платформа спільних дій» компанії «Метінвест», вийшла на фінішну пряму. До закінчення програми 2021 року залишилося 3 проєкти.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівники Покровської МВА привітали представників військової служби правопорядку з професійним святом

Сьогодні в Україні відзначають 22-ту річницю створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. З нагоди свята покровських представників ВСП вітали очільник громади Сергій Добряк разом із заступником міського голови Миколою Шабельником.

eye

15

Громада 1

19 квітня 2024 10:05

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

20

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

15

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію