• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську обговорили актуальні проблеми людей з інвалідністю

eye

728

06.12.2021 11:44

RSS

img

Покровський міський голова Руслан Требушкін зустрівся з представниками громадських організацій, діяльність яких спрямована на надання допомоги та підтримку людей з інвалідністю. До зустрічі у форматі круглого столу долучилися також заступник очільника міста Костянтин Мілютін, начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, керівники структурних підрозділів міської ради та представники громадськості.

«У місті прийнята нова соціальна програма «Покровськ - територія підримки», в якій особлива увага приділяється людям з інвалідністю. Сьогодні на території нашої громади мешкає 4420 таких громадян, 332 з яких – діти. Робота УСЗН спрямована на розширення видів соціальних допомог, які їм надаються», - розповіла Ірина Бонзюх. 

За словами начальниці Управління соцзахисту населення, лише за поточний рік особам з вадами зору надано пільг на суму 137 тисяч гривень, дітям до 23 років з вадами слуху та особам, які їх супроводжують, компенсована вартість проїзду на суму 29376 грн. Санаторне лікування отримали 34 особи з інвалідністю. 1026 місцевим мешканцям виплачено державою 32 мільйони гривень. З бюджету громади на одноразову матеріальну допомогу в 2021 році було виділено понад 2 мільйони гривень. Фінансову підтримку надано 722 мешканцям Покровської громади. 

Своєю чергою, очільник міста Руслан Требушкін зауважив, що подібні зустрічі є вдалою платформою для спільного вивчення потреб отримувачів допомоги та напрацювання нових проєктів і програм щодо вирішення проблем людей з інвалідністю. Усі питання, озвучені під час заходу, будуть опрацьовані керівниками структурних підрозділів.

Також з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю від Покровської міської ради Руслан Требушкін вручив представникам громадських організацій подяки і ноутбуки.

«Приємно, що у нашій громаді працює команда професіоналів, які приділяють велику увагу людям з інвалідністю. Дякую вам, що ви такі активні. Сьогодні перед нами стоїть завдання створити усі умови для вашого комфортного життя та реабілітації. І ми над цим працюємо!».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

47

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію