• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську обговорили актуальні проблеми людей з інвалідністю

eye

812

06.12.2021 11:44

RSS

img

Покровський міський голова Руслан Требушкін зустрівся з представниками громадських організацій, діяльність яких спрямована на надання допомоги та підтримку людей з інвалідністю. До зустрічі у форматі круглого столу долучилися також заступник очільника міста Костянтин Мілютін, начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, керівники структурних підрозділів міської ради та представники громадськості.

«У місті прийнята нова соціальна програма «Покровськ - територія підримки», в якій особлива увага приділяється людям з інвалідністю. Сьогодні на території нашої громади мешкає 4420 таких громадян, 332 з яких – діти. Робота УСЗН спрямована на розширення видів соціальних допомог, які їм надаються», - розповіла Ірина Бонзюх. 

За словами начальниці Управління соцзахисту населення, лише за поточний рік особам з вадами зору надано пільг на суму 137 тисяч гривень, дітям до 23 років з вадами слуху та особам, які їх супроводжують, компенсована вартість проїзду на суму 29376 грн. Санаторне лікування отримали 34 особи з інвалідністю. 1026 місцевим мешканцям виплачено державою 32 мільйони гривень. З бюджету громади на одноразову матеріальну допомогу в 2021 році було виділено понад 2 мільйони гривень. Фінансову підтримку надано 722 мешканцям Покровської громади. 

Своєю чергою, очільник міста Руслан Требушкін зауважив, що подібні зустрічі є вдалою платформою для спільного вивчення потреб отримувачів допомоги та напрацювання нових проєктів і програм щодо вирішення проблем людей з інвалідністю. Усі питання, озвучені під час заходу, будуть опрацьовані керівниками структурних підрозділів.

Також з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю від Покровської міської ради Руслан Требушкін вручив представникам громадських організацій подяки і ноутбуки.

«Приємно, що у нашій громаді працює команда професіоналів, які приділяють велику увагу людям з інвалідністю. Дякую вам, що ви такі активні. Сьогодні перед нами стоїть завдання створити усі умови для вашого комфортного життя та реабілітації. І ми над цим працюємо!».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

15

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

29

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

74

Громада 1

02 липня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію